Burgeri din vinete, o rețetă rapidă și delicioasă. Ideală pentru cei care au renunțat la carne
O nouă rețetă le-a atras atenția românilor care au renunțat la produsele de origine animală, dar vor să se bucure de un burger delicios. Există multe alternative vegetariene pentru preparatele pe bază de carne, iar vinetele pot să vină în ajutorul tău ori de câte ori vrei să te bucuri de ceva fantastic.
Rețetă pentru burgeri din vinete. O să te lingi pe degete
Fie că vorbim despre post sau pur și simplu despre o variantă rapidă și gustoasă perfectă pentru persoanele care nu mai mănâncă bucăți de carne, burgerii din vinete sunt perfecți! Nu o să petreci prea mult timp în bucătărie gătind, iar cei dragi o să îți mai ceară o porție după ce o să guste aceste preparate.
O să ai nevoie doar de 1 vânătă mare, 1 ceapă, 75 de grame de pesmet, 2 ouă, 1 ardei gras roșu, usturoi, ulei de măsline extravirgin, sare și pătrunjel. Gustul burgerilor din vinete o să te satisfacă, așa că o să pregătești aceste preparate ori de câte ori vrei să ai parte de o masă copioasă, fără carne.
Începe prin a spăla legumele, iar, ulterior, asigură-te că ele o să fie tăiate în sferturi sau jumătăți. Bucățile trebuie să fie puse pe o tavă de copt. Lasă recipientul la cel mai înalt nivel din cuptor și setează-l la 250 de grade Celsius. Verifică legumele după o jumătate de oră, potrivit știridiaspora.ro.
Cum prepari burgerii din vinete. Trucuri geniale
În cazul în care ele nu s-au prăjit așa cum trebuie, le mai poți lăsa 15 minute. Scoate tava și lasă legumele să se răcească la temperatura camerei. Îndepărtează pielea de pe fiecare legumă, apoi pune bucățile pe hârtie absorbantă pentru ca apa în exces să fie eliminată. Astfel, burgerii tăi o să iasă perfect.
Trebuie să toci mărunt legumele după ce s-au uscat, apoi să le transferi într-un bol în care să adaugi usturoi și pătrunjel. Pune în compoziție și ouăle alături de puțină sare și amestecă totul bine înainte de a adăuga pesmetul. Așteaptă ca ultimul ingredient să absoarbă umezeala înainte de a trece mai departe.
Ce trebuie să faci pentru ca burgerii tăi să nu își piardă forma
În momentul în care au trecut 20 de minute, poți să începi să modelezi aluatul pentru burgeri. Adaugă ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă și pune o lingură din amestecul din legume și pesmet. Poți să faci diferite forme cu ajutorul unei spatule. Dacă preparatul se lipește, este necesar să mai adaugi ulei.
Trebuie să întorci burgerul din vinete pe cealaltă parte dacă s-a făcut maro-auriu pentru a se rumeni integral. Folosește cu grijă spatula pentru ca acesta să nu se rupă sau să nu își piardă forma. Acest preparat trebuie să fie gătit la foc mic. Poftă bună!