Nu toți bureții de bucătărie sunt indicați pentru curățarea vaselor murdare. Ne putem alege cu toxiinfecții alimentare, dacă nu suntem atenți la aceste amănunte. Deși poate părea greu de crezut, unii dintre ei sunt un real pericol pentru sănătate. Conțin poliuretan și cauciuc, compoziție ce duce la apariția salmonelei și a bacteriilor E. Coli. Cu alte cuvinte, provoacă infecții stomacale.
Toată lumea caută să-și mențină bucătăria curată, mai ales după masă. Vasele murdare nu trebuie să stea multe ore în chiuvetă, pentru că nu este igienic. Un alt detaliu important este buretele de vase. De ce trebuie să-i acordăm o atenție deosebită?
Majoritatea dintre ei spălăm vasele cu buretele, fără să ne dăm seama la ce pericole ne expunem. Crezi sau nu, există bureți pe care nu ar trebui să-i folosești niciodată în acest scop. De aceea, o să-ți dezvăluim care sunt dăunători pentru tine și cei dragi.
Deși este greu de crezut, există bureți pe care nu ar trebui să-i folosim niciodată pentru a spăla vasele. Dacă ții lângă chiuvetă un burete din plastic, cel mai bine este să-l arunci cât mai repede, pentru că poate cauza probleme de sănătate. Se întâmplă ca acest material să fie cuibul perfect pentru tot felul de microorganisme.
Fără îndoială, bureții de bucătărie pe care nu ar trebui să-i folosești niciodată sunt cei fabricați din plastic. Care este motivul? Ei sunt cuibul perfect pentru tot felul de bacterii și microorganisme precum Salmonella, capabile să facă mult rău oamenilor. În plus, ajung și în mare sau râuri, favorizând contaminarea planetei noastre.
Potrivit specialiștilor, acești bureți din plastic conțin poliuretan și cauciuc, compoziție care provoacă apariția salmonelei și a bacteriilor E. Coli. Iar problemele nu se termină aici, deoarece microfibrele acestor bureți se dizolvă și ajung la paharele și farfurii tale, generând mici otrăviri. Acestea fiind spuse, este indicat să optezi pentru un burete din fibre și să-l usuci după fiecare utilizare.
„Salmonella și alte bacterii se dezvoltă și supraviețuiesc mai bine pe bureți decât pe perii, motivul fiind că nu se usucă niciodată”, avertizează omul de știință Trond Møretrø, autorul unui studiu legat de folosirea bureților de bucătărie.