Bunea Stancu, eliberat condiționat. Fostul șef al CJ Brăila a executat doar 2 luni din pedeapsa de 3 ani și 8 luni

Bunea Stancu, condamnat în dosarul ”Mită la PSD”, eliberat condiționat

Gheorghe Bunea Stancu, fostul președinte al Consiliului Județean Brăila, a fost eliberat condiționat. Fostul baron de la Dunăre a executat doar 2 luni din pedeapsa de 3 ani și 8 luni.

Bunea Stancu, condamnat în dosarul ”Mită la PSD”, eliberat condiționat

Gheorghe Bunea Stancu, fostul președinte al Consiliului Județean Brăila a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Focșani, unde executa o pedeapsă de 3 ani și 8 luni pentru conflicte de interese. Conform debrăila.ro, Bunea Stancu a ieșit, în cursul zilei de joi, 22 august, pe porțile închisorii.

Bunea Stancu, condamnat în dosarul ”Mită la PSD”, eliberat condiționat. Fostul șef al CJ Brăila a executat doar 2 luni din pedeapsa de 3 ani și 8 luni
Bunea Stancu era închis la Penitenciarul Focșani, unde executa o pedeapsă de 3 ani și 8 luni pentru conflicte de interese

Sursa citată menționează că acest lucru a fost posibil după ce Tribunalul Galați a respins contestația DNA Galați la decizia Judecătoriei Galați de eliberare condiționată, pronunțată pe 17 august. După un calcul, fostul baron de Brăila a executat mai puțin de două luni de închisoare. Oficialul a fost încarcerat pe 28 iunie, în urma sentinței definitiv a Curții de Apel Galați.

Cum i s-a evaporat pedeapsa?

Pedeapsa i-a fost, parcă, evaporată dat fiind că i s-au aplicat prevederile Codului Penal referitor la contopirea pedepselor pentru infracțiuni concurente, ținând cont că infracțiunea pentru care a primit pedeapsa de 3 ani și 8 luni a fost săvârșită înainte de condamnare definitivă în dosarul care l-a trimis la închisoare, ”Mită la PSD” – aprilie 2015, din cauza căruia a stat în spatele gratiilor 1 an și 4 luni din 3.

„E vorba de doua sau mai multe infractiuni care au fost savarsite de aceeasi persoana inainte de a fi condamnata pentru vreuna dintre ele. Daca persoana in cauza a executat integral sau partial pedeapsa aplicata prin hotararea anterioara, ceea ce s-a executat se scade din durata pedepsei aplicate pentru infractiunile concurente. Totodata, in cazul condamnatilor care au implinit varsta de 60 de ani se poate acorda liberarea conditionata dupa executarea efectiva a unei jumatati din durata pedepsei”, au explicat surse judiciare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI