Bulgarii sunt chemați la urne pentru alegerile parlamentare. Cum se desfășoară alegerile pe timp de pandemie

Bulgarii sunt chemați la urne pentru alegerile parlamentare. Cum se desfășoară alegerile pe timp de pandemie
Alegeri legislative in Bulgaria astazi, 4 aprilie

Bulgarii sunt chemați la urne pentru alegerile parlamentare. Cum se desfășoară alegerile pe timp de pandemie. Alegerile legislative de la vecinii bulgari coincid cu cel de-al treilea val al pandemiei.

Bulgarii sunt chemați la urne astăzi, 4 aprilie. Alegerile legislative coincid cu mijlocul valului trei al panedmiei de coronavirus

Vecinii bulgarii sunt chemați astăzi, 4 aprilie, la urne pentru alegerile parlamentare. Alegerile legislative din Bulgaria sunt făcute exact în mijlocul celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus.

Astfel, secțiile de votare din Bulgaria au fost deschise duminică dimineață alături de numeroase reguli sanitare. Electoratul care se află în carantină va putea să voteze cu ajutorul urnelor mobile.

Câți bulgari sunt așteptați astăzi la urne

În total, 6,7 milioane de cetăţeni bulgari sunt chemaţi astăzi să își aleagă viitorii 240 de membri ai Adunării Naţionale de la Sofia.

Scrutinul de duminică, 4 aprilie, urmează să decidă dacă partidul GERB (de dreapta, proeuropean) al premierului Boiko Borisov va rămâne în continuare la putere în cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană. De asemenea, în vara trecută, în Bulgaria au avut loc ample proteste de stradă în legătură cu acuzaţii de corupţie împotriva coaliţiei de guvernare din care fac parte şi naţionaliştii din VMRO.

Lupta electorală, una egală

Observatorii politici prognozează că rezultatul alegerilor de duminică, 4 aprilie 2021, vor reflecta sondajele preelectorale. Acestea din urmă nu au indicat vreun câştigător detaşat.

Astfel, se anticipează că GERB, care guvernează Bulgaria încă din anul 2017 într-o coaliţie cu naţionaliştii, va rezulta drept cea mai puternică formaţiune politică, cu aproximativ 28-29% din voturi.

Este posibil ca opoziția să se fragmenteze

De asemenea, este posibil ca opoziţia, care acuză GERB de corupţie, să iasă fragmentată între câteva partide, dar sondajele îi dau pe socialişti ca a doua forţă politică în urma acestor alegeri, respectiv cu 20-22% din voturi.

Nu în ultimul rând, secţiile de vot din Bulgaria vor sta deschise între orele 06.00-19.00. Proiecţiile rezultatelor vor putea fi făcute publice doar după ce urnele s-au închis. Rezultatele oficiale ale scrutinului de duminică, 4 aprilie, nu sunt aşteptate a fi anunțate mai devreme de joi.

Bulgaria primește 1, 2 milioane de doze de vaccin anti-coronavirus gratis

Pe de altă parte, Bulgaria va primi în al doilea trimestru peste 1,2 milioane de vaccinuri împotriva coronavirusului, seruri produse de Pfizer-BioNTech, a anunţat vineri premierul Boiko Borisov, citat de Reuters.

Bulgaria este ţara cu cea mai scăzută rată de vaccinare din UE. Astfel, va primi 1,26 milioane dintre cele 2,85 milioane de doze din aşa-numitele ”vaccinuri de solidaritate” destinate Bulgariei, Croaţiei, Estoniei, Letoniei şi Slovaciei.

Boiko Borisov spune că UE dă dovadă de solidaritate

”Este o veste bună pentru noi şi pentru întreaga Europă, care arată că statele membre pot da dovadă de solidaritate”, a scris Boiko Borisov pe contul personal de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI