Bucureștiul va avea, în sfârșit, un muzeu al fotbalului. Unde va fi sediul și ce rol are Gică Popescu – VIDEO

Bucureștiul va avea, în sfârșit, un muzeu al fotbalului. Unde va fi sediul și ce rol are Gică Popescu - VIDEO

Gică Popescu s-a alăturat unui proiect senzațional: Muzeul Fotbalului București. Fostul căpitan de la echipa națională și FC Barcelona promovează această idee și a dezvăluit că aici vom vedea tricourile unor fotbaliști de legendă. Muzeul va fi găzduit de o clădire refăcută din Centrul Vechi al Capitalei.

Gică Popescu, căpitan la Muzeul Fotbalului București

Bucureștiul intră în rândul marilor capitale europene și va avea un muzeu al fotbalului. Gică Popescu este căpitanul acestui proiect și a dezvăluit, în clipul de prezentare, ce vom găsi în acest sediu care se va întinde pe o suprafață de 1500 de mp și opt niveluri.

„Am fost căpitanul şcolii generale, căpitan la liceu, căpitan la juniori, căpitan la echipa naţională de juniori, căpitan la Universitatea Craiova la 20 de ani şi tot aşa, căpitan, căpitan, căpitan. Acum a venit momentul să fiu din nou căpitan.

De această dată, echipa mea este mult mai numeroasă. Este formată din toţi cei care iubesc fotbalul şi care sunt aşteptaţi aici să îl experimenteze aşa cum n-au mai făcut-o vreodată. Ne vedem pe «teren», la Muzeul Fotbalului din Bucureşti!”, a mărturisit fostul căpitan al naționalei și singurul român care a purtat banderola la FC Barcelona.

Muzeul fotbalului se va deschide în această toamnă în „Centrul vechi” al capitalei

„Football Museum Bucharest” va fi inaugurat pe strada Gabroveni, într-o clădire refăcută din Centrul Vechi al Capitalei și va fi gazda unor expoziții de lux. Data deschiderii oficiale nu a fost comunicată, dar marele moment este programat în această toamnă.

Sunt însă câteva informații, foarte importante, care sunt certe. Cei care vor vizita acest muzeu vor admira tricourilor unor fotbaliști de legendă, Gică Hagi, Diego Armando Maradona, Ronaldo Nazario da Lima, dar alte obiecte rare din istoria fotbalului. În plus, Gică Popescu a promis că își va chema aici mulți dintre foștii colegi.

Directorul executiv al „Football Museum Bucharest” estimează că încă din primul an vor fi peste o sută de mii de vizitatori.

Gică Popescu a adunat 115 prezențe sub „tricolor” și a marcat 16 goluri. Cu „Baciul” pe teren, România a participat la trei turnee ale Campionatului Mondial și două turnee finale europene.