Bucureștiul, invadat de țânțari. Oamenii se plâng că Primăria nu face dezinsecția

Bucureștiul, invadat de țânțari. Oamenii se plâng că Primăria nu face dezinsecția
Bucureștiul este invadat de țânțari

Odată cu venirea temperaturilor ridicate, apar și problemele cu țânțarii în marile orașe și nu numai. E o perioadă cu ploi, caniculă în multe zone, așa că și insectele s-au înmulți. Soluții farmaceutice există, dar, până acolo, e nevoie și de intervenția autorităților. Care, atunci când nu intervin, dau vina pe altceva.

În București, mulți locuitori s-au plâns de prezența țânțarilor. Cei care trăiesc în Capitală spun că parcurile sunt invadate de insecte și acuză Primăria că nu a făcut dezinsecția la timp.

De cealaltă parte, autoritățile ridică din umeri și dau vina pe vremea care nu le-ar fi permis să acționeze. E adevărat că pentru a fi eficiente, substanțele nu trebuie să fie diluate de ploaie. În acest context, Primăria Generală insistă că are nevoie de cel puțin cinci zile consecutive fără ploaie.

Cine e de vină pentru țânțarii din București

În ultimele zile, în București, nu a mai plouat, așa că au avut loc câteva acțiuni de dezinsecție pe ici pe colo. Primăria Generală susține că aceste acțiuni au loc noaptea, între orele 21:00 și 6:00 dimineața. Municipalitea afirmă că s-au pulverizat substanţe împotriva ţânţarilor în parcuri, în special, printre care Izvor, Unirii şi Cişmigiu.

Bucureștenii susțin, însă, că nu se vede nimic. De asemenea, și oamenii din Galați și Oradea se plâng de țânțari, potrivit Digi24.

Groaznic, goraznic groaznic. Mulți, agresivi… Foarte agresivi. Nu umblăm prea mult afară ziua cu treburi și nu prea îi simțim… Seara acum e năvală. Am fost la farmacie să căutăm ceva pentru țânțari, nu am găsit nimic că s-au cumpărat toate. Dacă alergi, nu se mai pun pe tine. Dacă te oprești, te papă. Nu ne putem odihni. De aia venim să ne recreem, să iau și eu oleacă aer. Și, iacă-l! Nu poți să stai„, susțin oamenii.

Ţânţarii pot transmite numeroase virusuri periculoase, cum ar fi West Nile. Medicii susțin că persoanele trebuie să se protejeze cu creme anti-alergice, dar dacă situația se înrăutățește este obligatorie vizita la medic.