Parlamentul britanic a respins, pe 29 martie, pentru a treia oară acordul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană. 344 de deputați s-au pronunțat împotrivă, în timp ce 286 au fost în favoarea acordului Brexit.
Imediat după ce s-a anunțat rezultatul votului parlamentarilor, premierul Theresa May și-a exprimat „regretul profund cu privire la faptul că această Cemeră (a Comunelor) a fost incapabilă să susţină ieşirea din Uniunea Euripeană în mod ordonat.”
Premierul britanic a mai spus că „implicaţiile sunt grave. Implicit, Regatul Unit trebuie să părăsească (UE) la 12 aprilie – în doar 14 zile.”
Theresa May este de părere că orice scenariu „aproape sigur implică faptul ca regatului Unit să i se ceară să organizeze alegeri parlamentare europene. Mă tem că am ajuns la limita acestui proces în camera Comunelor.”
Imediat după votul dat de Parlamentul britanic împotriva acordului Brexit, liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, a întrebat dacă Theresa May „acceptă în sfârșit” că parlamentarii britanici nu susțin acordul și a declarat că acesta ar trebui schimbat, subliniind că dacă premierul nu este de acord, atunci ar trebui să convoace alegeri parlamentare.
Într-o postare pe contul personal de Twitter, Donald Tusk a anunțat că „în urma respingerii acordului Brexit în Camera Comunelor, am decis să convoc Consiliul European pe data de 10 aprilie.”
Mii de manifestanți pro Brexit au ieșit, vineri, pe străzile Londrei și și-au făcut vocile auzite în Piața Parlamentului. Aceștia au afișat pancarte cu mesaje precum „Credeți în Marea Britanie” și „Parlament vs. popor.” Protestatarii au adus cu ei un banner cu Prințul Harry și Meghan Markle în ziua nunții și au fluturat steaguri unioniste.