14 feb. 2020 | 07:01

Brexit, motiv de bătaie de joc pentru un bărbat de 101 ani: situația absurdă la care a fost supus

Știri generale
Brexit, motiv de bătaie de joc pentru un bărbat de 101 ani: situația absurdă la care a fost supus

Formalitățile la care sunt supuși cei care vor să rămână legal în Marea Britanie după Brexit includ niște lacune importante, după cum și-a dat seama un bărbat în vârstă de 101 ani.

Numele bărbatului din imaginea de mai sus este Giovanni Palmiero. El este un italian în vârstă de 101 ani care și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în Marea Britanie. Din păcate, din cauza noilor reguli intrate în vigoare după Brexit, până și pensionarul care se bucură în fiecare lună de pensie de la statul britanic trebuie să meargă la un centru de consiliere pentru a se înregistra în sistem ca fiind doritor de rezidență.

Bătrânul a înțeles situația, dar a rămas efectiv șocat când i s-a cerut vă vină cu părinții săi, pentru ca aceștia să-i confirme identitatea. Motivația din spatele acestei neplăceri a fost cauzată de faptul că sistemul computerizat a ignorat faptul că a trecut peste vârsta de 100 de ani și i-a alocat doar un an de viață. Evenimentul care a făcut înconjurul lumii s-a petrecut la centrul de consiliere din Islington, în nordul Londrei.

Marsham_Street

Familia lui Giovanni Palmiero este foarte supărată de întregul set de circumstanțe. Un voluntar i-a scanat pașaportul lui Palmero, care este străbunic, iar sistemul aplicației EU care comunică datele biometrice la Home Office i-a înregistrat eronat anul nașterii ca fiind 2019 în loc de 1919. „Am observat imediat că ceva nu e în regulă, deoarece când i- am scanat pașaportul, sistemul i-a importat datele biometrice nu ca 1919, ci ca 2019. Apoi a trecut peste secțiunea de recunoaștere facială, ceea ce face cu cei sub 12 ani”, a povestit Dimitri Scarlato, un activist din grupul de campanie „the3million” care lucrează și pentru Inca Gil, o organizație care-i ajută pe cei de origine italiană.

În contextul în care bărbatul locuiește în Marea Britanie de 54 de ani, autoritățile i-au cerut dovezi ale rezidenței sale în țară pentru ultimii cinci ani. Omul primește pensie de la statul britanic, dar Home Office se pare că nu a putut să acceseze înregistrările de asigurări sau taxe naționale pentru a nu-l mai pune pe bătrân pe drumuri. În 1966 a ajuns în Anglia, când era deja căsătorit cu soția sa care acum are 92 de ani. Cei doi sunt împreună de 75 de ani, au patru copii, opt nepoți și 11 strănepoți. În cea mai mare parte a vieții sale, „a lucrat la un restaurant din Piccadilly și, până la vârsta de 94 de ani, într-unul de pește cu cartofi prăjiți (fish and chip), până la 11 noaptea”.

Fiul său Assuntino a declarat: „Este ca o umilință, ai fost aici de atâta vreme și dintr-o dată se întâmplă asta. Nu sunt îngrijorat pentru el, deoarece ne are pe noi, dar este total incorect față de oameni în vârstă”. În timp ce eroarea a părut a fi una mică de computer, nu a fost o greșeală minoră din cauză că sistemul informatic „a recunoscut numai ultimele două cifre ale anului lui de naștere”, a adăugat el. „E mai degrabă o neplăcere decât orice altceva. El nu va fi izgonit, dar oameni de vârsta lui nu ar trebui să treacă prin acest proces. Se face doar în mod automat. Ar trebui să aibă un sistem pentru oameni care sunt aici dinainte de 1973 și să posede documentele. Ei spun că trebuie să dovedești că ai fost aici de atâta vreme, dar au înregistrările fiscale. Părinților mei li se trimit pensiile, așa că de ce nu-i pot găsi în sistem? Dacă voiau să verifice, puteau s-o facă foarte ușor”.

Până la această oră, unui număr de peste 2,7 milioane de oameni le-a fost aprobat statutul de rezidenți în Marea Britanie, după ce schema de înscriere a fost deschisă în luna martie a anului trecut.

PlaySport
Ce a apărut pe corpul Anamariei Prodan după ce s-a cuplat cu Ronald Gavril: „O să vă arăt”
Ego.ro
ȘOC! Dana Budeanu a renunțat la lenjeria intimă, rochia prea scurtă a arătat TOT
Digi24
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Cancan.ro
Povestea chelneriței pentru care a divorțat miliardarul român! A crescut în Italia după divorțul părinților și a lucrat în call-center când a revenit în România!
Stirile PROTV
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Romania TV
Simona Gherghe a făcut anunţul pe Facebook după 22 de ani de televiziune
Capital.ro
O MARE COMPANIE intră în România. Anunțul care dă PESTE CAP toată industria auto
EVZ.ro
Meghan, „îngrozită că pierde controlul" în relația cu Harry
Adevarul
Farmacia din grădină. Rolul legumelor în prevenirea unor boli foarte grave, explicat de un renumit cercetător român
BZI.ro
Vedeta și-a uimit fanii! Loredana Groza, în colanți și top transparent! – FOTO
Spynews.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Povestea Antonelei Pătruț, fosta chelneriță care a devenit iubita lui Arpad Paszkany, omul care a finanțat pe CFR Cluj
Redactia.ro
Reacția presei internaționale, după ce Serena Williams a anunțat că vrea să intre în alt sport
Digisport.ro
De ce a detonat armata cel mai frumos pod din România. A fost construit de Anghel Salingy
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
"Sleepy Don". Valuri de ironii după ce Trump a adormit la primul termen al procesului. Procuror: N-am mai auzit așa ceva până acum
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Digi24
Cum arătau Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef. Imagini de colecție
Unica.ro
Tratamente stomatologice gratuite pentru toți românii. Lista serviciilor medicale decontate de stat
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
NOUA RECALCULARE a pensiilor din România. Casa de Pensii a confirmat informația
Capital.ro
Amenzi usturătoare pentru românii care nu au asigurare obligatorie PAD. Primăriile sunt obligate să trimită două înștiințări înainte de a aplica sancțiunea
Antena 3
Cum arată Delia Matache în costum de baie. Imagini îndrăznețe din vacanțele exotice ale artistei
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
DUBLĂ RECALCULARE a PENSIILOR! Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, a anunțat OFICIAL
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro