29 sept. 2021 | 16:16

Brașovul va avea un nou spital cu 280 de paturi, iar proiectul are valoarea estimată de 79 milioane de euro

News
Brașovul va avea un nou spital cu 280 de paturi, iar proiectul are valoarea estimată de 79 milioane de euro
Brașovul va avea un nou spital cu 280 de paturi, iar proiectul are valoarea estimată de 79 milioane de euro

Allen Coliban, primarul orașului, anunță că noul spital ar putea fi construit cu fonduri PNRR. Acesta a anunță că unitatea medicală va avea aproximativ 300 de paturi, iar costul total l unității va fi de circa 80 de milioane de euro.

Nou spital construit în Brașov

Un spital de Pneumoftiziologie şi Boli Infecțioase va fi construit în Brașov, iar edilul spune că acesta va fi construit cu fonduri PNRR. Un prim studiu va fi analizat miercuri, în ședința Consiliului Local Brașov.

„Noul Spital de Pneumoftiziologie şi Boli Infecțioase este finanțabil prin PNRR. Proiectul acestui nou spital, demarat în acest an, a ajuns deja la stadiul de Studiu de Prefezabilitate, care va fi recepționat în ședința Consiliului Local”, a anunțat primarul, pe Facebook.

Proiectul are o valoare estimată de 79 de milioane de euro și va fi dotat cu 280 de paturi echipate cu aparatură de ultimă generație. Spitalul va fi gata până cel târziu în anul 2026, conform planului.

„Noul spital va face parte, alături de Spitalul Regional Brașov, din marile investiții în infrastructura de sănătate ce se dezvoltă în Brașov cu scopul de a elimina sistemul pavilionar – sistem vechi ce cuprinde imobile care au peste 50 de ani, multe dintre ele fiind sub orice standard acceptabil în secolul XXI”, a precizat Allen Coliban.

Spitalul modular ATI de la Piatra Neamț este funcțional

Spitalul modular ATI este a fost dat în funcțiune în urmă cu câteva săptămâni. Acesta a fost construit din donații strânse de Asociația Dăruiește Viață. Unitatea medicală este construită în curtea Spitalului Județean în care a avut loc incendiul de la secția ATI Covid-19.

„Spitalul Modular ATI Piatra Neamţ este funcţional. Astăzi, primii pacienţi beneficiează de îngrijire medicală în condiţii de tratament la standarde europene. Împreună am repornit inima spitalului judeţean, după ce secţia de terapie intensivă a ars în totalitate în incendiul din noiembrie 2020. Mulţumim donatorilor şi sponsorilor pentru implicare”, anunţă Asociaţia Dăruieşte Viaţă.

Spitalul modular din Piatra Neamț are 18 paturi. Acestea sunt grupate în trei saloane și o rezervă de tip izolator, laborator de analize medicale, filtre pacienți, depozite pentru materiale, grupuri sanitare, post de supraveghere, cameră de gardă dar și spațiu tehnic pentru rețelele fluide medicale.

Totodată, spitalul va beneficia de centrală de tratare a aerului, alături de o rețea de gaze medicale, extrem de esențială oricărei secții de terapie intensivă. Construirea unității medicale a fost posibilă cu ajutor Asociației Dăruiește Viață.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Capital.ro
Horoscopul banilor pentru luna mai 2024. Zodiile care vor avea câștiguri financiare deosebite
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro