Brânza pe care să nu o mănânci cu coajă. Este periculoasă, mare atenție
Consumul de preparate lactate este recomandat de mulți nutriționiști, datorită cantității importante de calciu și zinc pe care o furnizează organismului uman. Brânza este unul dintre produsele populare de pe piață, care se comercializează în numeroase sortimente. Tu știi care este brânza pe care să nu o mănânci cu coajă? Este dăunătoare.
Brânza este unul dintre produsele lactate de bază din bucătăriile românilor. Este renumită datorită cantității de calciu și zinc pe care o prezintă. Iubitorii acestui produs s-au confruntat dintotdeaunacu o mare dilemă: se poate consuma crusta de pe brânză sau nu? Este ea sănătoasă sau dăunătoare pentru organism?
Brânza pe care să nu o mănânci cu coajă
Ce trebuie să știi despre brânza pe care o cumperi de la supermarket. În principiu, înainte de a mânca o bucată de brânză, trebuie să îndepărtăm întotdeauna coaja pe care o prezintă. Poate fi vorba despre un înveliș cu acoperire artificială sau despre o crustă depusă ca urmare a maturizării produsului.
Brânzeturile care au coajă cu acoperire artificială prezintă, practic, un înveliș exterior, de obicei dintr-un material asemănător plasticului, care protejează produsul. Poți să îți dai imediat seama când brânza prezintă coajă cu acoperire artificială, după culoarea și textura alimentului.
Tipurile de brânză comercializate cu înveliș cu acoperire artificială sunt, de obicei, negre sau roșii. Dacă ți s-a întâmplat să mănânci o dată un astfel de produs cu tot cu coaja artificială, probabil că nu ai pățit nimic care să îți pună sănătatea în pericol. Oricum ar fi, ai grijă ca data viitoare să nu consumi coaja artificială, fiindcă este dăunătoare.
Mai există unele soiuri de brânză care sunt depozitate în țesături sau învelișuri speciale, pentru a păstra aroma complexă și textura produsului. Acest tip de înveliș trebuie întotdeauna îndepărtat înainte de a savura brânza.
Ce trebuie să știi despre crusta naturală
Al doilea tip de brânzeturi, cele care prezintă o crustă naturală din cauza maturizării produsului, sunt și ele ușor de recunoscut. În general, o astfel de coajă este prezentă pe produsele artizanale, care trec printr-un proces de întărire. Un exemplu simplu ar fi brânza de capră.
Citește și: Cum trebuie păstrată brânza în frigider, de fapt. Greșeala pe care o fac cei mai mulți români
Crusta naturală de pe brânză este mai tare decât produsul în sine. Totuși, poate fi consumată fără probleme. Desigur, trebuie să verifici înainte ca aceasta să nu aibă un gust amar sau să fi prins mucegai. În astfel de situații, produsul este, de obicei, stricat. Poți îndepărta partea de brânză stricată și să consumi restul produsului, care se află în stare comestibilă.