Veganii și românii care țin posturile caută deseori produse pe care să le pună în rețetele dragi lor. Există o brânză care înlocuiește cu succes opțiunea normală până la începutul Paștelui. Care sunt variantele potrivite pe care le găsesc oamenii în supermarket-uri sau magazine speciale? Ce alte rețete pot încerca până la finalul postului și care sunt alimentele de bază în aceste momente? Iată o rețetă genială pentru brânza ta preferată!
Sunt câțiva oameni care au decis să abordeze un alt stil de viață și să renunțe total la carne, dar să păstreze totuși produsele lactate în viața lor.
Regimul alimentar este unul cu totul diferit atunci când vine vorba de post, una din cele mai grele perioade pentru credincioșii gurmanzi.
Cu toate astea, fie că ții postul sau alegi să urmezi o dietă vegană, nu trebuie să îți neglijezi mesele sau să renunți la produsele tale favorite. Există o seria de alternative prin care poți înlocui variantele obișnuite.
În magazine putem găsi brânză cheddar, cremă de brânză și brânză feta în dreptul brânzeturilor normale, iar la categoria de post avem aceleași produse realizate din migdale, caju sau ulei de cocos.
De asemenea, poți să te bucuri și de delicioasele biluțe de mozzarella fără lapte. Ai nevoie de 250 de grame de caju înmuiat peste noapte, 400 ml de apă fierbinte, 6 linguri de făină tapioca, 4 linguri de fulgi de drojdie inactivă, 1 linguriță de sare de mare și una de suc de lămâie.
Amestecă toate ingredientele pentru 2-3 minute, încălzește laptele la foc mediu și toarnă totul într-o tigaie în care amesteci continuu pentru 10-15 minute.
După 15 minute, lasă brânza topită formată să se răcească. Ia un bol de apă rece lângă tine în care pui sare. Folosește o lingură de înghețată pentru a forma biluțele și lasă-le în apă la frigider pentru câteva ore bune.
Desigur că într-o perioadă de post vedetele din farfurie sunt legumele. Poți să prepari diverse tocănițe cu legume, vinete la cuptor cu parmezan vegan și sos de roșii, sarmale de post cu orez și ciuperci, biluțe de dovlecei sau cartofi prăjite sau un simplu ghiveci.
De asemenea, există și multe rețete de deserturi fără produse lactate. Nu trebuie să renunți la nicio plăcere culinară, mai cu seamă în aceste vremuri în care supermarket-urile vin în ajutor cu o gamă largă de produse fără lapte.