Consecințele unui gest inuman: braconierii au omorât singura girafă albă din lume și puiul ei. Cum arătau?

de: Puiu Alexandru
16 03. 2020

Dacă nu ai auzit niciodată de existența unei girafe albe, s-ar putea să aibă legătură cu faptul că sunt incredibil de rare, iar de acum câteva zile, au dispărut complet.

La nivel global, sunt multe animale pe cale de dispariție. Pe parcursul vieții noastre însă, multe dintre ele au dispărut complet și nu le vei mai putea vedea nici măcar în rezervații sau grădini zoologice. Acesta din urmă este și cazul girafei albe care a fost omorâtă de curând de braconieri în regiunea Garissa din Kenya.

În teorie, a fost sacrificată într-un mod absolut macabru doar mama girafă, dar autoritățile au găsit și puiul decedat lângă ea. Conform primele investigații, acesta din urmă a murit de foame, pentru că se afla la o vârstă la care încă mai depindea integral de mama sa.

Girafa albă și puiul ei au făcut subiectul mai multor documentare în ultimii ani, datorită aspectului lor neobișnuit. În plus, reprezentau o sursă importantă de bani pentru acea regiune din Kenya, deoarece turiști din fiecare colț al lumii se deplasau pentru a a-i vedea pe cei doi în realitate.

Nu a durat mult până când evenimentul trist a făcut înconjurul lumii. Știrea a apărut pe The Guardian, CNN și IndiaToday, ilustrând dificultățile pe care le întâmpină autoritățile în lupta contra braconierilor.

Anunțul a fost făcut printr-o postare pe Facebook de către Ishaqbini-Hirola Community Conservancy din regiunea Garissa, Kenia. Postarea integrală poate fi văzută mai jos.

Informația a fost confirmată pe 10 martie 2020 cu un mesaj simplu. ”Corpul mamei a fost găsit într-un stadiu skeletal, după ce a fost omorât de braconieri înarmați”. Din câte se pare, i-au luat piele și, cel mai probabil, o vor monetiza pentru o sumă fabuloasă. Aceasta este o zi foarte tristă pentru comunitatea din Ijara și Kenya, pe ansamblu. Suntem singura comunitate din lume custode a girafei albe.”, a menționat Mohammed Ahmednoor, managerul Ishaqbini Hirola Conservancy.