Boris Johnson a dat alarma în toată lumea. Când va ataca Rusia pe Ucraina, anunțul clar

Boris Johnson a dat alarma în toată lumea. Când va ataca Rusia pe Ucraina, anunțul clar

Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, susține că o invazia a rușilor asupra Ucrinei este posibilă în „următoarele 48 de ore“, atenționând că situația este „foarte, foarte periculoasă“ la ucraineni. În acest context, Boris Johnson i-a cerut liderului rus, Vladimir Putin, să facă un pas înapoi. Mai multe detalii despre ceea ce pare a fi un război iminent, în continuare.

Boris Johnson a dat alarma în toată lumea

Boris Johnson dă alarma în lume: un război între Rusia și Ucraina ar putea izbucni în urămătoarele 48 de ore, situația la ucraineni fiind „foarte, foarte periculoasă“. Potrivit prim-ministrului britanic, ne aflăm „în pragul dezastrului“.

Oficialul britanic i-a transmis pe această cale lui Putin că încă mai este timp pentru a face un pas înapoi.

„Trebuie să înţelegem că este o situaţie foarte, foarte periculoasă şi dificilă. Suntem în pragul dezastrului, dar este încă timp pentru (preşedintele rus Vladimir) Putin să facă un pas înapoi, iar ceea ce îndemnăm pe toată lumea este să se angajeze în dialog“, a declarat Boris Johnson, într-un discurs transmis de televiziunile britanice.

În vreme ce Kievul a acuzat Washingtonul şi Londra de alarmism privind riscurile unei intervenţii ruse iminente, Boris Johnson dă asigurări că „probele sunt foarte clare“: „Există circa 130.000 de soldaţi comasaţi la frontiera ucraineană şi tot felul de alte semne care indică pregătiri serioase de o invazie“.

Citește și: Data exactă la care Vladimir Putin poate invada Ucraina, divulgată de Joe Biden. Au rămas puține zile

Când va ataca Rusia pe Ucraina, anunțul clar

Vineri, Regatul Unit și-a îndemnat cetățenii să părăsească imediat Ucraina ca măsură de securitate.

„Semnele arată, aşa cum a spus preşedintele (american Joe) Biden, cel puţin că pregătesc ceva care ar putea avea loc în următoarele 48 de ore“, a declarat el.

Spre sfârșitul acestei săptămâni, Boris Johnson intenționează să se deplaseze din nou în Europa, în vederea unor discuții cu liderii din ţările nordice şi baltice. În urmă cu două săptămâni, șeful guvernului britanic a mers la Kiev pentru a-și exprima susținerea față de Ucraina.

De menționat că, Londra a livrat recent, pentru prima dată, arme letale, respectiv rachete antitanc, către Ucraina.