Bolile care vor apărea după finalul pandemiei de covid. Toți românii trebuie să afle, ce susține un expert
Românii trebuie să ia la cunoștință noile vești! Care sunt noile boli care vor apărea după finele crizei sanitar? Un expert vine cu mai multe detalii despre pericolul care urmează. Toți oamenii trebuie să fie precauți și să se îngrijească. „După pandemie va fi o creștere a numărului de cazuri de boli”, a subliniat expertul. Care este recomandarea lui pentru autorități?
Ce boli vor apărea după pandemia de COVID: ce susține un specialist?
Medicul Marius Geantă vine cu previziuni cutremurătoare pe care toți oamenii trebuie să le ia în seamă. El recomandă autorităților să pregătească sistemul de sănătate pentru că în urma pandemiei de COVID-19 vor apărea foarte multe boli cardiovasculare.
Președintele Centrului pentru Inovație în Medicină a observat în urma unei analize a unui studiu că insuficiența cardiacă și accidentele vasculare cerebrale sunt mult mai întâlnite la persoanele care au avut virusul chinez față de cele care nu au contractat niciodată boala.
Specialistul a spus că după pandemie va fi o creștere a numărului de oameni care vor suferi din cauza unor boli cardiovasculare. Riscul lor de apariție este timp de cel puțin un an, după diagnosticul de infecție COVID-19.
,,După pandemie va fi o creștere a numărului de cazuri de boli cardiovasculare. Riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare timp de cel puţin un an după diagnosticul de infecţie cu SARS-CoV-2 este mai ridicat chiar şi la pacienţii care au trecut prin forme uşoare de COVID-19″, a spus Marius Geantă.
Riscul uriaș este și pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, care nu prezintă factori de risc precum obezitate, diabet sau fumat. Expertul a subliniat faptul că sistemele de sănătate ar trebui să fie pregătite pentru o creștere a numărului de cazuri în acest sens.
Efecte COVID-19
- Len Ramirez – corespondent KPIX: Cercetătorii erau interesați de modul în care COVID-19 afectează diferite grupuri de vârstă și în câte moduri. Există dovezi îngrijorătoare că, în privința adolescenților, virusul le poate afecta mintea.
- Michael Wilson – medic UCSF: Comportamente obsesive, delir, paranoia, de fapt chiar aceste simptome i-au adus în spital. Apoi, anumiți markeri privind inflamații prezente la acești copii, care indică faptul că se întâmplă ceva, fără a indica exact cauza.
„Persoanele care se recuperează de COVID-19 se pot confrunta ulterior cu o serie de probleme respiratorii, cardiace și renale. De asemenea, au un risc crescut de formare a cheagurilor de sânge, care poate duce la un accident vascular cerebral sau atac de cord”, explică dr. Laurie Jacobs, șeful Departamentului de Medicină Internă al Centrului Medical Universitar Hackensack – unul dintre cele mai prestigioase spitale din Statele Unite ale Americii.