Boala oribilă care a început să transforme copiii în bătrâni. Imaginile sunt sfâșietoare!

Boala oribilă care a început să transforme copiii în bătrâni. Imaginile sunt sfâșietoare!
Boală oribilă, transformă copii în bătrâni

Există o serie de boli rare care ridică încă semne de întrebare. Acestea prezintă simptome îngrozitoare și nu au vreun leac cunoscut. Cercetarea din domeniul medical mai are de făcut progrese până ce vom cunoaște cauzele tuturor bolilor existente și până se vor găsi metode de vindecare.

Boala oribilă care transformă copiii în bătrâni

Copii unei familii din India suferă de ”Cutis Laxa”, o formă rară de Progeria, boală care îi îmbătrânește prematur. Anjali Kumari în vârstă de 7 ani și Keshav Kumar de 1 an și 6 luni au fizicul unor persoane în vârstă, iar pe lângă aspectul fizic, boala le afectează și sănătatea.

Familia din India are trei copii, dintre care primul s-a născut sănătos, însă ceilalți doi au pielea ridată, lăsată și simptome ale îmbătrânirii (dureri articulare, probleme respiratorii, afecțiuni de vedere și imunitate scăzută). În imaginile prezentate de Mirror.co.uk se pot vedea efectele acestei afecțiuni.

Această formă rară de Progeria duce la accelerarea procesului de îmbătrânire, simptomele manifestându-se atât la exteriorul corpului, da și în interiorul organismului. Boala atinge aproximativ unul din patru milioane de nou născuți, efectele acesteia putând fi vizibile de la vârsta de 4 ani. Nu multe sunt cazurile în care copii suferinzi ajung la 14 ani, potrivit Mediafax.ro.

Boala oribilă care transformă copii n bătrâni
Boala oribilă care transformă copii în bătrâni

Progeria poate afecta și adulții

Deși în majoritatea cazurilor, Cutis Laxa este o boală ereditară, aceasta poate fi dobândită și în urma unor afecțiuni acute, boli autoimune sau afecțiuni ale nervilor.

Deocamdată nu există un tratament pentru această afecțiune, nici măcar pentru a stopa evoluția ei. Însă, prin monitorizarea regulată și descoperirea bolii la timp, se poate totuși prelungi viața persoanei afectate.

A descoperit boala după nașterea primului copil

Hu Juan, o femeie din provincia Henan, din China, a descoperit după ce a născut primul copil că suferă de această boală îngrozitoare. La vârsta de 18 ani, în anul 2003, la câteva luni de la nașterea fiului ei, pielea sa de pe față și gât a început să îmbătrânească, să se încrețească și să se lase într-un ritm rapid.

În urma examenelor și testelor medicale, medicii au descoperit că femeia suferă de o formă de Cutis Laxa ce îi afectează fața și gâtul, dar nici o altă zonă. Femeia este în rest sănătoasă, însă pielea ei este ridată, lăsată ca cea a unei femei de 70 de ani.

Fiind singura persoană din China cu această afecțiune îngrozitoare, Hu Juan a suferit ani la rând de depresie, văzând cum până și copiii ei se rușinează de aspectul său.