27 mart. 2024 | 17:32

Boala nu ține cont de statut sau privilegii. 6 regine și prințese care au trecut prin mari cumpene 

Monden
Boala nu ține cont de statut sau privilegii. 6 regine și prințese care au trecut prin mari cumpene 
Ce alte prințese au suferit probleme de sănătate sau drame

Membrii familiilor regale pot fi printre cei mai faimoși și cei mai privilegiați oameni din întreaga lume, dar acest lucru nu înseamnă că sunt scutiți de perioade dificile în viața lor. Boala nu ține cont de statut sau privilegii. Recent, Prințesa Kate a anunțat că are cancer prin intermediul unui videoclip emoționant, iar ea nu este singurul membru al unei familii regale care să fi trecut prin astfel de tragedii.

Prințesa Kate a anunțat că are cancer

Kate, în vârstă de 42 de ani, a anunțat vineri că trece prin etapele incipiente ale chimioterapiei preventive după ce teste efectuate în urma intervenției chirurgicale abdominale din ianuarie au descoperit prezența cancerului. 

Vestea dificilă a venit ca un „șoc uriaș”, a spus Kate în declarația sa emoționantă și profundă.

Viitoarea regină a vorbit despre o „perioadă incredibil de dificilă” pentru familia regală și a împărtășit că devine „mai puternică în fiecare zi”. 

Vezi și: Imaginea momentului cu Kate Middleton. Fotografia cu Prinţesa de Wales care a ajuns pe internet, după anunţul bolii de care suferă

Palatul Kensington a răspuns la unele dintre întrebările pe care oamenii le au despre starea de sănătate, diagnosticul și planul de tratament al prințesei, pe măsură ce aceasta se concentrează pe sănătatea și familia ei.

„Așa cum vă puteți imagina, a fost nevoie de timp. Mi-a luat timp să mă refac după o intervenție chirurgicală majoră pentru a începe tratamentul meu. Dar, cel mai important, ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte și Louis într-un mod adecvat pentru ei și să-i asigurăm că o să fie în regulă”, a spus prințesa.

Boala nu ține cont de statut sau privilegii. Alte regine și prințese care au avut probleme de sănătate

Ca și Kate, multe alte femei regale din diferite familii din Europa și din lume au experimentat momente dificile și inimii frânte proprii.

Te-ar putea interesa și: Ce au făcut Prinţul Harry şi Meghan Markle după ce au aflat de boala lui Kate. Gestul care nu l-a impresionat deloc pe Prinţul William

Prințesa Victoria a Suediei este un exemplu notoriu. Palatul suedez a confirmat că Victoria, viitoarea regină, a suferit de o tulburare alimentară la vârsta de 20 de ani. Lumea deja observase acest lucru, iar Palatul a fost nevoit să confirme tulburarea de care viitoare regină suferea. Aceasta a amânat începerea studiilor de la Universitatea din Uppsala din Suedia pentru a urma un tratament în SUA.

Un an mai târziu, prințesa a vorbit despre cumpăna din viața ei. Apoi, înainte de a împlini 40 de ani, Victoria a vorbit despre anorexie și despre problemele sale de sănătate.

Un alt exemplu este prințesa Charlene de Monaco, care a trebuit să rămână în Africa de Sud jumătate de an după o infecție la ureche, nas și gât, suferind mai multe intervenții chirurgicale.

Ea a ratat aniversarea căsătoriei sale cu Prințul Albert din cauza problemelor medicale. Ea a trebuit să infirme zvonurile privind faptul că ar ar avea cancer sau Covid-19. În noiembrie 2021, prințesa s-a reunit cu familia ei. 

Regina Maxima a Olandei a trecut printr-o tragedie personală în 2018, când sora ei a încetat din viața la 33 ani după o aparentă sinucidere. Ea a luat o pauză de la activitățile regale și apoi a vorbit despre faptul că sora ei era bolnavă.

Prințesa Mette-Marit a Norvegiei a fost diagnostică în 2018 cu o fibroză pulmonară cronică. Ea a spus că mai mulți ani a avut probleme de sănătate constant, neștiind ce este. Ea a declarat în 2019 că se concentrează pe propria sănătate și se menajează, având nevoie de odihnă.

Și regina Letizia a Spaniei a trecut printr-o tragedie. Sora ei mai mică a murit în vreme ce Letizia era gravidă cu cel de-al doilea copil. Erika, sora ei, avea 31 de ani când a decis să își pună capăt vieții.

Împărăteasa Masako a Japoniei a fost diagnosticată cu o formă de depresie cauzată de stres în 2004, urmând un tratament. Ea s-a retras din viața publică timp de peste 10 ani.

Tragediile personale și bolile grave pot lovi orice familie, inclusiv familiile regale. De la Monaco la Norvegia, de la Spania la Japonia, membrii familiilor regale au și ele luptele personale, lucru care demonstrează că boala nu ține cont de titluri ori coroane.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
S-a dat ORDIN în Ungaria! Ungurii ne dau lecții
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro