03 ian. 2023 | 12:44

Boala gravă pe care o are Martina Navratilova. S-a aflat la început de an

Sport
Boala gravă pe care o are Martina Navratilova. S-a aflat la început de an
Boala gravă pe care o are Martina Navratilova

Începutul anului 2023 a adus o veste grea pentru una dintre cele mai mari legende ale tenisului mondial. Reprezentanții sportivei au dezvăluit care este boala gravă pe care o are Martina Navratilova. În ciuda dublului diagnostic primit de la medici, câştigătoarea a 59 de titluri de Grand Slam la simplu şi la dublu anunță că va lupta „din toate puterile”.

Martina Navratilova a primit un diagnostic grav

Martina Navratilova era așteptată în luna ianuarie să participe la Australian Open, primul Grand Slam al anului 2023, unde ar fi trebuit să lucreze ca expert TV. Reprezentanții sportivei au dezvăluit că aceasta nu va putea fi prezentă la Melbourne din pricina unor probleme grave de sănătate.

Potrivit echipei sale, fosta jucătoare de tenis a fost diagnosticată recent cu cancer la gât și la sân. Nu este prima oară când Navratilova se luptă cu această boală, ea fiind supusă , în anul 2010, unui tratament împotriva cancerului de sân, descoperit la acea vreme în fază incipientă.

În vârstă de 66 de ani, fostul număr 1 mondial a declarat că în ciuda faptului că diagnosticul primit recent este unul grav, speră la un deznodământ favorabil.

„Ghinionul acesta dublu e serios, dar reparabil. Este un diagnostic grav, dar încă se poate rezolva. Sper la un deznodământ favorabil. Va durea pentru o perioadă, dar voi lupta din toate puterile mele”, a comentat aceasta, potrivit „The Times”.

Îşi va începe tratamentul luna aceasta

Sportiva va începe tratamentul în luna ianuarie. Medicii sunt optimiști, acest tip de cancer răspunde, în cele mai multe cazuri, foarte bine la tratament.

„Martina Navratilova a fost diagnosticată cu cancer la gât în ​​stadiul I. Prognosticul este bun şi Martina îşi va începe tratamentul luna aceasta.

Tipul de cancer este HPV şi acest tip răspunde foarte bine la tratament. Martina a observat un ganglion limfatic mărit la gât în ​​timpul Turneului Campioanelor de la Fort Worth. Deoarece acesta nu a scăzut, a făcut o biopsie, iar rezultatele au relevat că are cancer la gât în stadiu 1.

În timpul în care Martina era supusă analizelor pentru gât, la sânul ei i s-a găsit o formă suspectă, care ulterior a fost diagnosticată ca fiind cancer, fără legătură cu cancerul la gât. Ambele aceste tipuri de cancer sunt în stadiile incipiente”, a transmis reprezentantul fostei sportive.

Potrivit acestuia, câştigătoarea a 59 de titluri de Grand Slam la simplu şi la dublu nu va putea dezbate evoluțiile de pe teren de la Australian Open din studioul Tennis Channel, însă speră să poată participa „din când în când, prin Zoom”.

Citește și: Simona Halep a primit o lovitură dură din partea gigantului Netflix, în plin scandal de dopaj. Care este subiectul documentarului din care face parte Patrick Mouratoglou

PlaySport
WOW! Ea e “nora” Nadiei Comăneci! Cât de frumoasă e tânăra cu care se iubeşte fiul marii gimnaste a României
Ego.ro
Unica IMAGINE care a scăpat pe net cu Carmen Iohannis în costum de baie! Toți au rămas uluiți
Stirile PROTV
Tinerii care l-au omorât pe şoferul român de TIR ar fi acționat cu premeditare. Ancheta a mai scos la iveală un caz șocant
EVZ.ro
Exclusiv: Ovidiu Lipan Tăndărică nu își mai bea cafeaua singur. În compania cui a fost surprins celebrul artist
Digisport.ro
Anunțul făcut despre Radu Drăgușin imediat după prestația din meciul cu Manchester City + Nota primită în presa din Anglia
Adevarul
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea haosul, în timp ce submarine rusești se apropiau periculos de Washington
BZI.ro
Cum se simte marele actor? Monica Pop a dezvăluit care este situația cu Florin Piersic
Spynews.ro
Un bărbat a murit în curtea vrăjitoarei Sidonia, unde s-a sărbătorit eliberarea fraților Marin! A fost găsit fără suflare după petrecere: ”Au strigat...”
Sport.ro
FOTO “Mi s-au oferit 200.000 de euro pe lună pentru a deveni escortă de lux”. Ce s-a întâmplat cu una dintre cele mai de succes sportive
Viva.ro
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Impact.ro
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Stiri din Lume
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Parteneri
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Redactia.ro
Cine a fost marea iubire a lui Mihail Sadoveanu. S-a îndrăgostit nebunește de ea la 60 de ani: „Iartă-mă că-mi ești prea dragă”
Click.ro
Cântărețul olandez descalificat de la Eurovision riscă să fie pus sub acuzare de poliție
Digi24
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Divorț fulgerător în lumea fotbalului. Au rezistat doar câteva luni
EVZ.ro
Copaci care cresc repede. Ce să plantezi în curte ca să ai umbră în câțiva ani
Spynews
Reguli obligatorii pentru cei cu CONT la BANCĂ. S-a stabilit exact ce trebuie să faci neapărat
Capital.ro
Cea mai nouă peşteră din România, o destinație turistică spectaculoasă. Are sistem de iluminare și monitorizare
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Un bărbat a murit în curtea vrăjitoarei Sidonia, unde s-a sărbătorit eliberarea fraților Marin! A fost găsit fără suflare după petrecere: ”Au strigat...”
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro