Boala ascunsă de care suferea Nicolae Ceaușescu. A fost consemnată doar în documentele CIA

Boala ascunsă de care suferea Nicolae Ceaușescu. A fost consemnată doar în documentele CIA

Liderul comunist, Nicolae Ceaușescu a fost perceput drept un dictator aspru și întotdeuna ferm pe poziții. Însă, tovarășul suferea de o boală extrem de grea despre care nimeni nu a știut nimic. Boala a fost consemnată doar în documentele CIA.

De ce boală suferea Nicolae Ceaușescu? Declarațiile unui fost agent CIA

Există anumite surse care conseamnează faptul că Nicolae Ceaușescu ar fi fost bolnav, în vremea cât s-a aflat la cârma țării. Colonelul american George Kolt, un expert de la CIA, oferea detalii cu privire la situaţia dramatică din România comunistă, dar, printre altele și faptul că dictatorul urma să fie operat de cancer la prostată. Nicio persoană din cercurile apropiate care făceau parte din anturajul soților Ceaușescu se pare că nu cunoștea acest aspect, cu atât mai mult cu cât Ceaușescu nu a dat niciodată vreun semn că ar suferi de vreo boală.

„Tot mai multe informaţii indică faptul că Nicolae Ceauşescu ar putea fi supus în curând unei intervenţii chirurgicale din cauza unui cancer la prostată. Perioada e una riscantă, deoarece România trece prin mari probleme economice şi financiare înainte de iarna anului 1985, care se anunţă una deosebit de dură”, spunea oficialul CIA.

nicolae ceausescu, boala, cia
De ce boală suferea Nicolae Ceaușescu? Declarațiile unui fost agent CIA

În documentul  documentul trimis de colenelul și ofițerul CIA, George Kolt în luna iulie a anului 1985 către directorul CIA la Washington mai era consemnat și ceea ce se va întâmpla dacă operația nu reușește. Mai exact, era specificat faptul că în condițiile unui posibil deces, conducerea ar fi putut să fie preluată de Elena şi Nicu Ceauşescu.

„Are multe probleme de sănătate. Iar în cazul în care Ceauşescu nu se reface repede după operaţie, bătălia pentru succesiune ar face ca soţia sa, Elena, şi fiul său, playboy-ul Nicu, să îşi măsoare forţele cu restul oamenilor din echipa de conducere. Nu există vreun personaj dominant în acest grup, deoarece Ceauşescu nu a desemnat un succesor, însă cred că este posibil ca toţi ceilalţi şefi comunişti să se unească pentru a încerca să-i dea jos de la conducere pe Elena şi pe Nicu”, scria în raportul său George Kolt.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI