02 iun. 2022 | 17:50

Blocurile din București care nu au apă caldă timp de o săptămână. Veste tristă la început de vară

News
Blocurile din București care nu au apă caldă timp de o săptămână. Veste tristă la început de vară
„Pentru efectuarea intervențiilor, furnizarea apei calde de consum pentru șapte puncte termice, aproximativ 100 de blocuri, va fi oprită” - CMTEB

În ultima vreme, ca urmare a unor defecțiuni la sistemul de distribuție a apei menajere, cel puțin în sectorul 6, au existat probleme cu alimentarea. De curând, aproape întreg cartierul Drumul Taberei a avut astfel de probleme. Într-un anunț publicat pe site-ul oficial, Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB), anunță oprirea apei menajere la cel puțin 100 de blocuri, tot în sectorul 6 al capitalei.

CMTEB anunță lucrări în sectorul 6

Sistemul centralizat de distribuție a apei menajere din sectorul 6, conform celor anunțate de CMTEB, are o vechime de aproape 60 de ani. Din acest motiv, spun reprezentanții companiei municipale, au existat mai multe situații de avarie și pierderi.

Astfel că, s-a luat decizia de a se „demara lucrări de reparații la rețeaua primară DN 400”, anunță compania. Rețeaua menționată în comunicatul emis astăzi se află în zona zona Apusului din cartierul Militari, Sectorul 6, în perimetrul străzilor Ghirlandei, Petrăchești și bulevardul Iuliu Maniu.

„Pentru efectuarea intervențiilor, furnizarea apei calde de consum pentru șapte puncte termice, aproximativ 100 de blocuri, va fi oprită.

Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este joi, 09 iunie 2022, ora 24.00.”, spune CMTEB în comunicat.

100 de blocuri vor rămâne fără apă caldă

Așa cum se menționa în comunicat, locuitorii din zonele afectate de lucrări acoperă 100 de blocuri. Distribuția va fi oprită pentru o săptămână, timp în care se vor face lucrări de reabilitare a sistemului de tranzit al apei menajere către cele peste 100 de blocuri din sectorul 6.

Nu cu mult timp în urmă, aproape întreg cartierul Drumul Taberei a trecut printr-o situație similară, și aici, CMTEB efectuând lucrări de mentenanță sau de reabilitare a sistemului de tranzit. La ora la care scriem acest material, CMTEB deja a golit conductele, încă din această dimineață:

„Manevrele tehnice de golire a conductelor, aerisirile și lucrările de reparații au fost deja începute încă din cursul dimineții. După finalizarea tuturor tipurilor de lucrări, vor fi efectuate operațiunile de umplere a tronsoanelor de conductă.

Echipele CMTEB vor lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât să fie redus termenul estimat de finalizare și punctele termice afectate să fie repuse în funcțiune. Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute în teren.

Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau la numărul de telefon gratuit – 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!”, se mai precizează în comunicatul companiei.

Bucureștiul deja se confruntă cu mari probleme la sistemel de tranzit, majoritatea țevilor având o vechime, minimă, de aproape 60 de ani. În perioada următoare, CMTEB anunță că se vor mai face astfel de lucrări și în celelalte sectoare. Deja în sectorul 1, 2 și 4 s-au făcut o parte din lucrările planificate de CMTEB.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
Schimbare importantă pe piaţa muncii: Categoriile de activităţi care nu necesită contract | Anunţul Ministerului Muncii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro