Apartamente Drumul Taberei. Cât vor costa locuințele, de fapt, după deschiderea metroului

Apartamente Drumul Taberei. Cât vor costa locuințele, de fapt, după deschiderea metroului

Pe lângă traficul din zonă, metroul din Drumul Taberei ar putea afecta și piața imobiliară. Astfel, experții în domeniu atrag atenția că o creștere a prețurilor nu se va vedea prea curând. Totuși, apariția metroului va face cartierul bucureștean mai căutat, astfel că locuințele s-ar putea vinde mai repede.

Cât vor costa locuințele, de fapt, după deschiderea metroului în Drumul Taberei

De-a lungul timpului, cartierul Drumul Taberei nu s-a aflat în topul celor mai căutate zone rezidențiale, iar unul dintre motivele care i-au scăzut atractivitatea a fost traficul aglomerat, făcând dificilă ajungerea în centrul orașului sau în zona de nord a Capitalei, care este dominatî de clădiri și birouri.

Dar deschiderea metroului schimbă acest lucru, iar experții imobiliari se așteaptă ca vânzările de apartamente în zonă să se facă mult mai facil.

„Nu există și nu va exista un impact la nivel de prețuri, locuințele vor deveni mult mai atractive, iar dacă vom asista la o creștere de prețuri, aceasta se va întâmplă cel puțin după un an-doi, atunci când stocul de locuințe din zona respectivă se va diminua”, a spus Vlad Vlăsceanu, consultant imobiliar, potrivit digi24.ro.

Impactul asupra prețurilor nu ar fi însă unul major, deaoarece că încă de la începerea construcției Magistralei 5, această facilitate a fost deja cuprinsă în prețul apartamentelor. Și o spun chiar locuitorii din zonă

”Ați ținut cont că veți avea metrou când ați cumpărat apartamentul?

– Cu siguranță, ăsta a fost unul dintre factorii care m-au determinat să cumpăr aici, în zonă. Își va spune cuvântul în creșterea prețurilor.

– V-ar plăcea să va mutați aici?

– Acum, după cum arată, da!

– Metroul ar conta?

– Chiar mi-am căutat apartament în Drumul Taberei, că știam că se construiește metrou.”, spun oamenii.

Fluctuații de prețuri și la chirii

De altfel, dezvoltatorii au construit blocuri noi în cartier după demararea lucrărilor la metrou, iar investițiile ar putea continua și nu doar pe partea rezidențială. Consultanții imobiliari anticipează ca în zonă să mai apară și proiecte pentru clădiri de burouri și să se dezvolte astfel și zona de business.

La ora actuală, la vânzarea unui apartament în Drumul Taberei prețul pe metrul pătrat variază între 950 euro și 1.400 de euro, cu cât te apropii mai mult de centrul orașului. Astfel, un apartament cu 2 camere pornește de la aproximativ 45.000 de euro, iar unul de trei camere va depăși suma de 80.000 de euro.

Fluctuații de prețuri vor fi și în ce privește chiriile. Aici, prețurile ar putea crește mai repede, fiind o piață care a rezista la parametri normali, chiar și în perioada pandemiei.

„Dacă există o garsonieră care poate se închiria cu 250 de euro, cu siguranță apropierea de metrou îl va face pe proprietar să solicite o sumă de 300 de euro. Dacă o va și închiria la prețul respectiv rămâne de văzut”, a spus consultantul imobiliar Vlad Vlăsceanu, potrivit sursei citate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI