Bitcoin e istorie, oamenii își investesc banii în altceva. Noul trend prin care îți dublezi economiile

Bitcoin e istorie, oamenii își investesc banii în altceva. Noul trend prin care îți dublezi economiile
Knight Frank Wealth Report

La nivel global actuala situație de criză a micșorat averile multora. Alții, în schimb, și le-au mărit, cum a fost cazul proprietarului Amazon, Jeff Bezos. Alții au speculat creșterea valorii criptomonedei Bitcoin și și-au umplut buzunarele. Numai că Knight Frank Wealth Report 2021 arată că cei cu bani au preferat să investească în cu totul altceva. Altceva decât în Bitcoin.

Investițiile oamenilor bogați în Pandemie

Criza economică generată de Pandemia COVID-19 a creat un oarecare haos, mai ales când vine vorba de venituri. Multora dintre noi veniturile s-au subțiat, dar nu este cazul milionarilor și miliardarilor lumii, care au reușit să investească sume colosale în celebra criptomonedă Bitcoin.

Dar asta nu este tot. Conform unui raport publicat recent, se pare că în Pandemie unii din milionarii lumii au decis să-și investească banii în ceva mai stabil.  Este vorba de valori perene, care rezistă peste timp și cărora timpul le ridică valoarea, nu le-o diminuează.

Raportul Knight Frank Wealth Report 2021 scoate în față date despre investițiile masive făcute în Pandemie. În mijlocul unei pandemii globale și a crizei economice aferente, de ce ar trebui să fim interesați de cei bogați, v-ați întreba? Dacă vrem să înțelegem performanța pieței și a activelor, atunci acestea formează o parte centrală a poveștii.

Conform Knight Frank Wealth Report numărul celor cu mulți bani, în ciuda Pandemiei, a crescut în ultimele 12 luni, cu 2,4%. Procesul a fost văzut în America de Nord și Europa. Dar Asia, cu o creștere de 12%, a cunoscut adevărata creștere. Extinderea bogăției nu a fost universală, cu o scădere a numărului în America Latină, Rusia și Orientul Mijlociu, pe măsură ce schimbările valutare și pandemia au subminat economiile locale.

Același raport spune că SUA este și va rămâne, centrul de avere dominant al lumii. De cealaltă parte, Asia înregistrat cea mai rapidă creștere. Acest trend este previzibil și pentru următorii cinci ani, la 39% comparativ cu media globală de 27%.

Knight Frank Wealth Report arată un tred crescător

Marea majoritate a investițiilor milionarilor lumii în Pandemie, conform Knight Frank Wealth Report, au fost în imobilaire, mașini de lux, obiecte de artă de o valaore inestimabilă. În afară de acste investiții, mulți au investit în bijuterii, diamante, etc. Trendul crescător al acestor investiții fiind în zona Orientului Mijlociu, locul de unde vin cei mai mulți milionari în petrol.

Deși încă în Pandemie, raportul spune că și în perioada următoare astfel de investiții se vor regăsi în piață. Raportul a luat în vizor persoanele cu valoare netă extrem de ridicată. Vorbim aici de cineva cu o valoare netă de peste 30 milioane de dolari.

”Până în 2025, Asia va găzdui 24% din totalul celor extrem de bogați. Procentul este în creștere față de 17% cu un deceniu mai devreme. Regiunea găzduiește deja mai mulți miliardari decât oricare alt. Este vorba de 36% din totalul global. Continentul chinez este cheia acestui fenomen. În China există o creștere prognozată de 246% pentru rezidenții foarte bogați până în 2025.”, spune Knight Frank Wealth Report.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI