Biserica misterioasă din România care e în pustietate. Legenda spune că ușile se deschid singure, o dată pe an

de: Dumitrache Diana
18 12. 2020

România este, fără îndoială, o ţară puternic legată de creştinism. Puţini sunt, însă, cei care au habar de biserica misterioasă care e în pustietate şi despre care se spune că uşile sale de deschid singure, o dată pe an. Legenda din spatele acestui lăcaş de cult este una fabuloasă.

Legenda bisericii cu uşi care se deschid singure, o dată pe an

Cei care au trecut vreodată pe şoseaua care leagă oraşul Carei de Pişcolt au putut observa, cu siguranţă, o biserică misterioasă care se află în pustietate, în mijlocul câmpului. Legenda care înconjoară lăcaşul de cult este una cu totul specială: se pare că uşile se dechid singure, doar o dată pe an. Nu este nevoie nici de chei, nici de vreo persoană care să apese clanţa, scriu cei de la calatoriinbascheti.ro.

Informaţii despre această biserică, din păcate, sunt foarte puţine, lăcaşul fiind cunoscut mai mult de către cei din zonă. În fiecare an, peste 60.000 de credincioşi vin aici în pelerinaj. Situată la doar câteva sute de metri de drumul european care duce spre Oradea şi la 615 kilometri de Bucureşti, biserica este una simplă, vopsită în alb şi înconjurată de copaci.

Cei care intră în curtea lăcaşului vor putea observa şi cei doi butuci de vie vechi de zeci de ani, dar şi o cruce. Oamenii vin aici, în fiecare an, de Sfânta Maria şi lasă aici bileţele cu rugăciuni, fiind considerat un loc făcător de minuni. Se pare că în noaptea sărbătorii, uşa bisericii se deschidea singură, iar după 24 de ore se închidea tot fără intervenţia vreunui om.

Din anii ’80, acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar acum există o persoană care se ocupă de întreţinerea locului, care nu se află pe nicio hartă a României.

Fotografia cu biserica în cele patru anotimpuri, premiată internaţional

Celebra fotografie cu “Chighie”, aşa cum îi spun localnicii, în cele patru anotimpuri a fost realizată de fotograful Ovi D. Pop (vezi galeria foto). Premiată la festivaluri internaţionale, “4 seasons” (patru anotimpuri) a fost făcută printr-o tehnică migăloasă şi care necesită timp. Mai exact, artistul a fotografiat biserica din acelaşi unghi, în toate sezoanele, apoi a suprapus imaginile.

Poza i-a adus şi titlul de cel mai premiat fotograf român pe anul trecut.