Biserica, în ilegalitate: Catedrala n-are avizul crucial. Cât de periculos e momentul sfințirii?

FOTO Basilica.ro

Biserica Ortodoxă Română riscă totul. Sau cel puțin asta putem înțelege din încăpățânarea cu sfințitul Catedralei. Construcția n-are avizul ISU.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) nu a dat aviz pentru inaugurarea Catedralei Mântuirii Neamului. Slujba de sfinţire va fi pe 25 noiembrie, construcția nu e gata și nimic nu e sigur. Sunt însă aşteptaţi 30.000 de oameni și circa 2.000 de invitați oficiali.

Pe scurt, inaugurarea Catedralei este în afara legii.

BOR a decis ca sfinţirea Catedralei Neamului să aibă loc în anul Centenar. Astfel, a grăbit totul. Clădirea ar trebui să fie gata în 2024, când poate primi și avizul ISU. Deocamdată, este ilegală punerea în funcţiune a unei clădiri aflată în stadiu de execuţie, la care nu s-a făcut recepţia şi pentru care nu a fost obţinută autorizaţia de incendiu, potrivit legii 307/2006. Explicațiile au fost date jurnaliștilor Recorder.ro de către Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov.

Reprezentanţii ISU au declarat că, deşi este vorba de o acţiune ilegală, sunt în alertă şi au „un plan de măsuri bine pus la punct” în cazul apariţiei unui eveniment neprevăzut care să necesite intervenţia acestora.

„Unitatea de pompieri este la mai puţin de un kilometru distanţă, avem şi echipaje de stingere, şi echipaje SMURD, iar la nivelul instituţiei a fost desemnat un ofiţer responsabil de monitorizarea misiunii şi de evoluţia acesteia”.

Totuşi, evenimentul, care urmează să aibă loc practic pe un şantier, se va desfăşura exclusiv pe răspunderea proprietarului şi organizatorului”, după cum a mai spus Daniel Vasile. Adică Biserica riscă totul ca să arate lumii un ciot de catedrală.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, nu a comentat situația„Nu vă mai obosiţi! Încercaţi doar să fiţi oneşti şi să nu mai sabotaţi memoria eroilor români de care ar trebui să vă pese“, a spus acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI