Biscuiții pe care îi faci în doar 5 minute. Sunt fără unt și zahăr

de: Bișinicu Andreea
18 02. 2022

Ai poftă de ceva bun și dulce, dar nu ai prea mult timp la dispoziție, pentru a-l pierde în bucătărie? Nicio problemă. Gospodinele au împărtășit cea mai simplă rețetă de biscuiți făcuți în casă. Sunt delicioși și sunt gata în doar 5 minute. Nu au unt și nici zahăr, iar ingredientele se găsesc, cu siguranță, în orice cămară sau debara din casele românilor.

Cum se prepară biscuiții de casă în doar 5 minute

Biscuiții au fost dintotdeauna preferații copiilor, fiind un desert dulce, delicios și slab caloric. Dacă nu vrei să cumperi produsul de pe raftul de la magazin, cea mai bună soluție este să-i prepari chiar tu, la tine acasă.

Gospodinele din România au găsit o rețetă simplă și ușor de făcut, cu doar câteva ingrediente și câțiva pași de bifat, care este gata în 5 minute. Ai nevoie doar de anumite produse. Acestă rețetă de biscuiți de casă nu conține unt sau zahăr, așadar pot fi consumați și de către persoanele care țin post.

Ingrediente:

  • 60 de grame de făină de cocos,
  • 8 grame praf de copt,
  • câteva picături de esență de vanilie,
  • 120 ml ulei de floarea soarelui,
  • 180 grame griș,
  • 120 grame eritritol (îndulcitor),
  • 2 ouă,
  • sare

Mod de preparare

Pentru început, într-un bol, vom adăuga ouăle și puțină sare, peste care vom pune îndulcitorul și picăturile de esență de vanilie. Compoziția se amestecă energic cu ajutorul unui tel sau mixer. Se incorporează, apoi, uleiul. Nu ne oprim din amestecat.

În continuare, se adaugă făină de cocos și grișul, în compoziția de mai sus. Apoi, se amestecă aluatul cu o spatulă, după ce adăugăm praful de copt. Se frământă aluatul cu mâinile. Este important de reținut să lăsăm coca obținută să se odihnească într-un loc călduț, timp de 10 minute.

Apoi, se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Rupem un pic din aluat și formăm câte o mică bilă, pe care o  trecem prin făină de cocos, apoi o așezăm pe tava de copt. Procedură se repetă, până când se termină complet coca.

Biscuiții se așează pe tavă. Cine dorește poate orna desertul, adăugând câte o migdală poziționată în centul fiecărui biscuite. Tava cu biscuiți se pune în cuptorul preîncălzit în prealabil.

Biscuiții făcuți în casă se coc aproximativ 20 de minute, la o temperatura de 170 de grade. După ce îi scoatem din cuptor, aceștia se lasă la răcit. Apoi, biscuiții se pot servi cu gem, dulceață sau cremă de ciocolată, după gustul fiecăruia.