Bilanțul tragediei din Tanzania: 75 de morți, după ce o cisternă a explodat

Bilanțul tragediei din Tanzania: 75 de morți, după ce o cisternă a explodat
Bilanțul morților în urma exploziei cisternei din Tanzania

Tanzania, în doliu național după ce o cisternă a explodat și a luat viața a zeci de oameni. Bilanțul deceselor a ajuns la 75 de morți, după ce alți patru răniți s-au stins din viață la spital, conform unor surse medicale citate de cotidianul Le Figaro, potrivit Mediafax.

Tragedia din Tanzania: Bilanțul arată 75 de morți

Președintele John Magafuli a decretat doliu național în urma accidentului care a luat viața a nu mai puțin de 75 de persoane. Bilanțul recent arată că alte patru persoane, care au ajuns cu răni grave la spital după explozie, s-au stins din viață din cauza arsurilor grave, conform surselor medicale citate de Le Figaro, potrivit Mediafax. „Deplângem moartea a încă patru persoane. Corpurile au fost transferate la morgă, în aşteptarea identificării de către familii”, a declarat Aminiel Aligaesha, purtătorul de cuvânt al Spitalului Naţional din Dar es Salaam. „Suntem îndureraţi de vestea unui accident în care a fost implicat un camion-cisternă în Morogoro, care a luat foc şi câţiva oameni au suferit arsuri”, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al guvernului, Hassan Abbasi.

„S-a produs o explozie puternică şi care a ucis până acum cel puţin 57 de oameni. Este vorba în principal de şoferi de taxi şi de persoane din zonă care au dat fuga să recupereze carburantul”
Willbrod Mtafungwa, şeful poliţiei regionale

Bilanțul deceselor în urma exploziei cisternei din Tanzania
Bilanțul deceselor în urma exploziei cisternei din Tanzania

45 de persoane au murit luna trecută în aceleași circumstanțe

Explozia din 10 august s-a produs în cursul zilei de sâmbătă, la periferia Morogoro. Un camion s-a răsturnat pe șosea încerând să evite o motocicletă, conform martorilor. Șoferii s-au grăbit să recupereze carburantul care se scurgea rapid din cisternă, la fel ca localnicii aflați în apropierea locului unde s-a produs accidentul.

Din păcate, combustibilul a luat foc. Tragediile de acest gen nu sunt rare pe continentul african. Chiar la începutul lunii iulie, în centrul Nigeriei, 45 de persoane au fost ucise, iar alte 100 au fost rănite în momentul în care oamenii au înercat să fure combustibil dintr-un camion cisternă care a fost implicat de asemenea într-un camion și care a explodat ulterior.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI