Bijuteria incredibilă pe care a primit-o Kate Middleton de la Regina Elisabeta. Este ireal cât valorează

de: Bișinicu Andreea
05 10. 2022

Kate Middleton și Regina Elisabeta a II-a au avut întotdeauna o relație foarte bună, regretata suverană exprimându-și, în numeroase ocazii, simpatia față de soția nepotului ei, Prințul William. Ce cadou impresionant i-a oferit regretatul monarh actualei Prințese de Wales.

Ce bijuterie valoroasă i-a dăruit Regina Elisabeta lui Kate Middleton

Cu toții știm că bijuteriile reprezintă unul dintre cele mai prețioase bunuri ale coroanei regale britanice. Regretata Regină Elisabeta a II-a deținea o colecție impresionantă de giuvaeuri, pietre prețioase și semiprețioase, piese evaluate la multe milioane de euro.

Potrivit presei internaționale, regretata suverană i-ar fi dăruit lui Kate Middleto una dintre cele mai apreciate bijuterii ale fostului monarh. Soția Prințului William deține o piesă foarte valoroasă al cărei preț ajunge la 80 de milioane de euro.

Mai exact, este vorba despre un colier de diamante de la Cartier, pe care nizamul din Hyderabad i l-a dăruit Reginei Elisabeta a II-a pentru nunta ei cu regretatul duce de Edinburgh, Prințul Consort Philip, eveniment grandios ce a avut loc în 1947.

Nizamul era unul dintre cei mai bogați bărbați din lume, la acea vreme. Acesta a optat pentru un cadou original și prețios de nuntă pentru fosta suverană.

Regina Elisabeta a optat pentru o curea florală, care se spune că „includea elemente detașabile care puteau fi folosite ca broșe” și un colier asortat, ambele piese fiind realizate din diamante montate în platină.

Colierul din platină cu diamante i-a fost oferit Reginei Elisabeta ca dar de nuntă

La rândul său, bijuteria, care a fost creată de Cartier în 1935, este alcătuită din diamante geometrice cuibărite într-un design floral abstract, fiind o piesă rară și extrem de valoroasă.

Un detaliu inedit despre colier este faptul că obiectul din platină și diamante ar fi fost o bijuterie la mâna a doua. Colierul a fost vândut pentru prima dată în 1936, iar anul următor firma exclusivistă de bijuterii l-a recuperat, după ce l-a recuperat de la primul său proprietar.

Cu toate acestea, bijutierul de la Cartier a decis să îndepărteze diferitele secțiuni de pandantive suplimentare incluse în colier, în așa fel încât, atunci când acesta a ajuns în mâinile atunci viitoarei Regine Elisabeta, a fost o piesă diferită și originală.