Obiceiul la care Regina Elisabeta a renunțat din 1990. Puține femei ar face ca ea

Obiceiul la care Regina Elisabeta a renunțat din 1990. Puține femei ar face ca ea
Obiceiul la care Regina Elisabeta a renunțat din 1990. Multe femei nici nu ar concepe așa ceva! Ce decizie a luat regretata suverană.

Obiceiul la care Regina Elisabeta a renunțat din 1990. Puține femei ar fi dispuse să facă la fel. Nu trebuie să uităm, însă, că regretata suverană a trăit după o filosofie de viață profundă, anume „Datoria pe locul întâi, eu urmez pe al doilea”. Majestatea Sa va rămâne pentru totdeauna un adevărat model de urmat. Monarhul și-a trăit viața cu înțelepciune, fără a pune preț mai mult decât era necesar pe aparențe.

Obiceiul la care Regina Elisabeta a renunțat din 1990

Pentru regretata regină Elisabeta a II-a, moda nu era frivolă. Dimpotrivă, suverana știa că hainele pe care le poartă și felul în care se afișează în fața oamenilor contează mult. Mai ales când este vorba despre o personalitate de o anvergură precum a sa. De-a lungul celor șapte decenii de domnie, Majestatea Sa a devenit un simbol al stilului.

Regina Elisabeta nu a urmat întotdeauna tendințele modei, însă a știut să țină pasul cu actualizările din acest domeniu într-un stil elegant. A te îmbrăca, din postura de monarh, înseamnă a îmbina pragmatismul cu conștientizarea faptului că hainele pe care le porți sunt de o greutate simbolică semnificativă.

Sentimentul neclintit al reginei față de sacrificiul individual se manifesta, în primul rând, prin felul în care se afișa în public. Purta întotdeauna ținute elegante ale vremii, iar părul îl aranja în bucle scurte, largi. Puțini știu că regretata suverană obișnuia să își vopsească părul șaten cu un produs ce purta denumirea de „Chocolate Kiss”.

La un moment dat, în anii 1990, părul a început să îi încărunțească în mod treptat, pe durata a câteva luni de zile, până a devenit alb. Suverana a decis atunci să nu își mai vopsească părul, ci să îl păstreze natural. Iar asta din cauza faptului că nu a fost o fire „vanitoasă”, ci mai degrabă a știut să își trăiască viața cu înțelepciune.

De ce suverana a decis să nu-și mai vopsească părul

Despre decizia Reginei Elisabeta de a nu-și mai vopsi părul s-a vorbit pe larg în presa internațională. Prințul Dimitri al Iugoslaviei a oferit multiple declarații pe acest subiect. În prezent, Dimitri este designer de bijuterii și locuiește în New York.

„Îmi amintesc că cineva a pus această problemă la un moment dat. A întrebat de ce își lasă regina părul alb. Și de ce nu vrea să își facă un lifting facial. Eu i-am spus că regina nu este vanitoasă. Ea trăiește viața și acceptă toate etapele ei cu o imensă înțelepciune”, a spus Prințul Dimitri al Iugoslaviei, într-o intervenție pentru Insider.

Dimitri a precizat că regina este cunoscută pentru aparițiile sale în care poartă bijuterii scumpe. Însă acest lucru nu se întâmpla pentru că ținea regretata suverană la acest lucru în mod special, ci pentru că așa îi impunea codul regal.