Bicarbonatul de sodiu te scapă de mirosurile neplăcute. N-o să mai ai nevoie de odorizant

de: Claudiu Surmei
30 06. 2019

Bicarbonatul de sodiu este cel mai des folosit în bucătărie la prepararea diferitelor feluri de mâncare, dar acest ingredient minune are foarte multe întrebuințări. Dacă știi cum să-l folosești, te poate scăpa de mirosurile nelpăcute din casă și astfel n-o să mai ai nevie de odorizant.

Bicarbonatul de sodiu te scapă de mirosurile neplăcute

În primul râmd, trebuie să știi că bicarbonatul de sodiu nu este dăunător pentru sănătate și poate fi o alternativă la odorizantele pe care le cumperi din hypermarketuri. Reacționează direct cu particulele de aer care miros urât și le neutralizează, spre deosebire de odorizantele clasice, care doar le maschează.

Tot ce trebuie să faci este să adaugi o treime de ceașcă de bicarbonat de sodiu într-un borcan și 10-15 picături din uleiul esențial pe care îl preferi. Apoi, vei avea nevoie de o cârpă sau de o lavetă și de un elastic sau de o panglică. Borcanul în care ai adăugat bicarbonatul și uleiul esențial se acoperă la gură cu bucata de pânză și se leagă. Când observi că efectul nu mai este la fel de puternic, poți să agiți borcanul pentru reîmprospătare.

Bicarbonatul de sodiu îndepărtează chiar și mirosul neplăcut de transpirație. Încearcă să pui praful sub încheietura brațului și vei observa imediat diferența. Iar acestea nu sunt singurele întrebuințări pe care le are ingredientul care nu trebuie să lipsească din nicio casă.

Poate fi folosit pentru ameliorarea arsurilor stomacale și acidității. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă rece și să bei conținutul. Pudra de culoare albă poate fi folosită și pentru albirea dinților. Are proprietăți abrazive care atacă celulele care produc pete pe dinți.

Îl poți folosi ca pe apa de gură, atunci când îți clătești dinții. Combate germenii și bacteriile blocate în colțurile măselelor, dar pentru asta trebuie să pui bicarbonat în apă un pic călduță.