Ce se întâmplă dacă adaugi bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi ouăle
Bicarbonatul de sodiu are foarte multe întrebuințări și poate fi folosit atât la prepararea unor compoziții care urmează să fie gătite, cât și ca remediu pentru diferite afecțiuni. Poate fi adăugat și în apa în care se fierb ouăle pentru ca acestea să poată fi curățate mult mai ușor.
Probabil că ați observat că atunci când decojiți ouăle fierte, unele de desfac mai ușor, iar altele mai greu, cu bucăți de albuș. Cele care se decojesc mai greu sunt proaspete, iar motivul pentru care se defac greu este că au coaja foarte acidă. De aceea, specialiștii spun că oul perfect pentru fierbere trebuie să aibă între 7 și 10 zile.
Cum afli dacă un ou este proaspăt? Simplu. Se introduc ouăle în apă, iar cele care se duc la fundul vasului în poziție orizontală sunt foarte proaspete. Dacă se scufundă pe verticală, sunt tocmai bune pentru fiert, iar dacă rămân la suprafață, sunt vechi.
Adaugă bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi ouăle
Există diferite metode de a fierbe ouăle, în funcție de preferințele consumatorilor. Unii le preferă mai tari, alții mai moi. Dar indiferent de metoda de fierbere, poți folosi un truc simplu pentru a scăpa de cojile tari, care se desfac greu. Ouăle care îți dau aceste bătăi de cap sunt cele proaspete.
Tot ce trebuie să faci este să adaugi o linguriță de bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi ouăle pentru a le crește alcalinitatea și a le face mult mai ușor de curățat.
Ar mai trebui să știi că dacă încălzești ouăle înainte de a le pune la fiert, acestea nu vor mai crăpa. Duacă ce le scoți din frigider și le pui direct la fiert, diferența de temperatură va fi foarte mare, așa că lasă-le mai întâi un timp la temperatura camerei și abia apoi pune-le la fiert.