Bianca Andreescu a câștigat Indian Wells: cum a reacționat canadianca de origine română

Bianca Andreescu a câștigat Indian Wells: cum a reacționat canadianca de origine română

În urmă cu câteva ore, Bianca Andreescu a câștigat turneul de tenis Indian Wells 2019. Canadianca de origine română are 18 de ani și ocupă poziția 60 în top WTA.

Nu a durat mult din momentul în care o tânără de origine română a câștigat un turneu important de tenis până la comparațiile cu Simona Halep. Bianca Andreescu mai are însă foarte multe meciuri de câștigat până va urca de pe poziția 60 în topul WTA pe locul întâi mondial.

Duminică seara, s-a desfășurat finala Indian Wells 2019. Bianca Andreescu, în vârstă de 18 ani, a câștigat după trei seturi 6-4, 3-6, 6-4 împotriva mult mai experimentatei Angelique Kerber. Acesta din urmă este fost lider mondial și ocupanta poziției cu numărul 8 în clasamentul WTA. Are 31 de ani.

Site-ul WTA a clasificat victoria tinerei de origine română ca fiind cea mai mare victorie din istoria tenisului canadian. ”S-a născut o stea, felicitări, Bianca Andreescu, ce luptătoare ești!”, a scris celebrul Rod Layer.

La 18 ani, a devenit prima jucătoare din istorie care intră în turneu cu un wildcard și apoi câștigă competiția. Cu această victorie, Bianca Andreescu merge pe urmele lui Serena Williams. Americanca a câștigat în 1999 același turneu la vârsta de 17 ani. În trecut, pe lângă Williams, doar alte două persoane au mai câștigat turneul californian la vârste atât de fragede – Martina Hingis și Monica Seles.

Reacția tinerei canadiences se poate vedea în clipul de mai jos. Partida a fost una epuizantă, iar la final s-a întins pe jos, hohotind cu mâinile pe față. Imediat după, s-a ridicat să o felicite pe Kerber. A dat mâna cu adversara, s-au pupat, după care s-a pus în genunchi și a sărutat terenul. Sportiva de origine româncă a a plecat acasă cu titlul de la Indian Wells 2019 după o partidă de două ore și 18 minute.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI