Beuran, din nou în fața procurorilor! Ce declarații a făcut medicul la sediul DNA

Beuran, din nou în fața procurorilor! Ce declarații a făcut medicul la sediul DNA

Mircea Beuran s-a prezentat din nou astăzi la DNA, însoțit de avocat. Reputatul chirurg a refuzat însă să le spună jurnaliștilor motivul vizitei sale, însă întrebat despre pacienții care ăl așteaptă, Mircea Beuran a afirmat: „Îmi pare rău pentru ei”.

Beuran, din nou în fața procurorilor!

Potrivit mediafax, Mircea Beuran și avocatul său s-au prezentat în fața procurorilor DNA, iar la ieșire chirurgul nu a vrut să le spună jurnaliștilor motivul vizitei sale: „Nu am cum să comentez (arestul la domiciliu, n.r.), pentru că nu s-au încheiat procedurile”. Întrebat ce anume le transmite pacienților care îi așteaptă la cabinet, chirurgul a răspuns: „Îmi pare rău pentru ei”.

Mircea Beuran a fost plasat de judecători sub arest la domiciliu, dar decizia poate fi contestată. Acesta este acuzat de către procurorii DNA că a luat mită de 10.000 de euro de la o doctoriţă, ca să scoată la concurs un post de asistent universitar la Universitatea de Medicină. Reamintim că din anul 2018, postul de asistent nu a mai fost scos la concurs, aşa că doctoriţa a depus un denunţ.

Potrivit surselor Impact.ro, doctorița care l-a denunțat pe fostul șef al secției de Chirurgie de la Spitalul Floreasca se numește Carmen Haiucu. Aceasta ar fi chiar medic pe secția pe care Beuran a condus-o, înaintea scandalului. De asemenea, se pare că legătura dintre ei era mai veche, bărbatul fiindu-i tinerei doctorițe mentor în perioada în care se afla pe băncile facultății.

 

Doctorița care l-a denunțat pe Mircea Beuran

Ce a declarat o sursă din secția condusă de chirurg?
Profesorul Beuran i-a fost mentor, a învățat-o tot ceea ce știe. Au fost foarte apropiați. Cineva a pus-o să facă acest denunț de mită. Cineva sus pus fie o are cu ceva la mână, fie acea persoană i-a promis șefia secției dacă îl denunță pe Beuran. De una singură, Carmen nu ar fi îndrăznit niciodată să facă așa ceva. Nimeni nu crede că este adevărat. De ce ai face denunț după doi ani? De ce te-ai compromite pe tine ca medic în asemenea fel? Să spui că ai dat șpagă? Și cui? Unei somități internaționale a chirurgiei” a spus o sursă din secția condusă de profesorul Mircea Beuran, potrivit Impact.ro.