Beneficiile nebănuite ale usturoiului. Ce fel de rețete poți pregăti cu el

Beneficiile nebănuite ale usturoiului. Ce fel de rețete poți pregăti cu el
Beneficiile nebănuite ale usturoiului

Usturoiul este aproape nelipsit din mâncăruri, cărora le dă un gust special. Pe lângă faptul că transformă gustul alimentelor, este parte din multe remedii terapeutice, cele mai răspândite fiind tinctura, uleiul și sucul de usturoi.

Beneficiile nebănuite ale usturoiului

Usturoiul este un bun remediu în cazul răcelilor, durerilor în gât sau gripelor. Stilumează sistemul imunitar al organismului, datorită componentelor sale sulfuroase și uleiurilor esențiale. Este un bun antiseptic, antimicrobian și antibacterian.

Beneficiile nebănuite ale usturoiului. Ce fel de rețete poți pregăti cu el
Beneficiile usturoiului

Studii recente arată că o substanță chimică din usturoi este mult mai eficientă în combaterea toxiinfecțiilor alimentare decât două dintre cele mai folosite antibiotice, anume eritromicină şi ciprofloxacin. Utilizarea usturoiului nu exclude vizitele la medic și medicamentele clasice.

Ce fel de rețete poți pregăti cu el?

  • Tinctură de usturoi

Într-o sticlă de 500 ml cu gâtul larg se toarnă 1/3 țuică, se adaugă 2 căței de usturoi pisate și se lasă la macerat între 24 și 48 de ore, ferit de soare. Se mai toarnă apă fierbinte și răcită, până se umple sticla. Din remediu se beau câte 10 picături, de 2-3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.

  • Ulei de usturoi

1 cățel de usturoi și 1/4 ceașcă de ulei de măsline. Curățați usturoiul și tocați-l mărunt. Puneți usturoiul tocat într-o tigaie medie și adăugați ulei. Încălziți ușor uleiul la foc mic și asigurați-vă că nu supraîncălziți uleiul. Puneți uleiul cu usturoiul într-un recipient mic, cu capac. Puneți totul într-un borcan de sticlă, amestecați cu un pahar de ulei și puneți în frigider. Se administrează o linguriță de ulei amestecată cu o linguriță suc de lămâie proaspăt stors, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.

  • Sucul de usturoi

Se amestecă într-o oală o parte de usturoi cu două părți de apă și se fierbe la foc domol până când lichidul scade la jumătate. După ce se strecoară, se lasă la răcit, după care se adaugă o lingură de miere la 100 ml lichid. Se administrează seara.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI