14 nov. 2018 | 07:14

Guvernul Dăncilă are zilele numărate: când vine moțiunea de cenzură

Știri generale
Guvernul Dăncilă are zilele numărate: când vine moțiunea de cenzură

La scurt timp după publicarea raportului MCV cu privire la situația din România, vulturii au început să-i dea târcoale guvernului Dragnea – Dăncilă și se pare că nu mai are viață lungă.

ESTE BLACK FRIDAY, IAR AICI GĂSEȘTI CATALOGUL EMAG, FLANCO, PCGarage ȘI CELE MAI MARI REDUCERI!

Deși reprezintă o soluție complicată, pentru a da jos guvernul Dăncilă, o moțiunea de cenzură din partea opoziției s-ar putea să funcționeze. În contextul în care guvernarea actuală tocmai a primit un vot de blam din partea Comisiei Europene, este mult mai probabil ca partidele de opoziție să-și unească puterea pentru un scop nobil. Aceasta este opinia oficialilor din PNL care sunt optimiști că nicioadă nu a existat un moment mai prielnic pentru a-l detrona pe Dragnea.

„Vom depune moțiune de cenzură. Moțiunea de cenzură e și mai aproape. Vom intensifica negocierile astfel încât să mărim șansele de adoptare a unei moțiuni de cenzură. După demisia ministrului Afacerilor Europene, nu că ar fi fost pregătit acest Guvern pentru a prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, după raportul MCV, după rezoluția din Parlamentul European, devine din ce în ce mai evident că acest Guvern nu are capacitatea de a exercita în condiții optime în beneficiul României președinția Consiliului Uniunii Europene și că este absolut necesară o schimbare de Guvern”, a declarat, marți, președintele PNL.

Dacă lucrurile merg cum trebuie, guvernul Dragnea – Dăncilă ar trebui să dispară până la finele acestui an. Momentan, Ludovic Orban așteaptă să strângă numărul suficient de voturi pentru a fi sigur că efortul din spatele moțiunii nu va fi inutil.

„Cine mai rămâne lângă Dragnea și Dăncilă înseamnă că e nebun în condițiile în care este din ce în ce mai clar că Dragnea și cu camarila lui au pierdut legătura cu realitatea și nu fac altceva decât să ne îndepărteze treptat de Uniunea Europeană să pună în pericol toate avantajele României și ale cetățenilor români care decurg din apartenența României la Uniunea Europeană”, a afirmat Orban.

Întrebat dacă s-a gândit să ocupe poziția de premier în viitorul guvern, răspunsul său a fost unul destul de cerebral. „O să existe negocieri care sunt organizate constituțional de președintele României și se va degaja o formulă cu siguranță mai bună decât această nenorocire de Guvern care este astăzi”.

Întregul set de declarații ale liderului PNL au plecat de la raportul MCV.„Astăzi se vede cu ochiul limpede că un clan de derbedei politici, specializați în infracțiuni, au capturat statul român și folosesc puterea obținută în alegeri nu pentru a servi interesul cetățeanului român, și pentru a-și rezolva problemele personale, și pentru a încerca să scape de consecințele infracțiunilor pe care le-au săvârșit de-a lungul carierei lor politice.

Raportul privind Mecanismul de Cooperare și Verificare, rezoluția Parlamentului European arată foarte clar că Dragnea și Tăriceanu și camarila din jurul lor sunt antieuropeni și sunt împotriva Uniunii Europene, și pun în pericol toate beneficiile cetățenilor români de pe urma apartenenței României la Uniunea Europeană”, a declarat președintele PNL.
Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
A murit un cunoscut milionar român. Om de afaceri controversat
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
PENSIILE se MAJOREAZĂ din NOU de la 1 IANUARIE! BOLOȘ a anunțat: FONDURILE au FOST ASIGURATE
Mediaflux
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro