12 feb. 2021 | 20:44

Bei sucuri naturale de fructe? Nu o mai face, greșeala fatală cu fiecare pahar consumat

Știri generale
Bei sucuri naturale de fructe? Nu o mai face, greșeala fatală cu fiecare pahar consumat
Ce spun specialistii despre sucurile de fructe

Conform site-ului ABC, autoritatea de reglementare a alimentelor a clasificat sucurile de fructe ca fiind chiar mai puțin sănătoase decât băuturile carbogazoase, în conformitate cu noi prevederi ce confirmă ratingurile australiene de sănătate, prin prisma conținutului de zahăr.

Bei sucuri naturale de fructe?

Formulul ministerial australian și din Noua Zeeleandă pentru reglementarea alimentelor o să reducă ratingul de cinci stele pentru sucurile de fructe la cel puțin două stele.

Punctele de referință sunt alocate în conformitate cu valoarea energetică a alimentelor sau a băuturilor, de grăsimi saturate, zahăr și sodiu, după care se iau în considerare aspecte ”pozitive”, precum fibrele dietetice și proteinele, ca să se determine ratingul general de sănătate al produsului.

Astfel că deciza de a se reduce nivelul ratingului pentru sucurile de fructe, în baza conținutului lor de zahăr, reprezintă o grea lovitură pentru producătorii de fructe. Nutriționiștii sunt de părere că sucurile de fructe ar trebui evaluate în funcție de nivelurile ridicate de zahăr și nivelurile scăzute de fibre ori de modul în care băutura se compară cu fructele în sine. Dieteticienii susțin că sucul de fructe este bogat în zahăr, însă are mai mulți nutrienți decât băuturile carbogazoase. Littleproud a spus că acordarea 100% a sucurilor de fructe și legume cu un HSR de până la două stele este o „nebunie”.

”Statele și teritoriile care au sprijinit acest lucru, inclusiv Queensland, Teritoriul de Nord, ACT și Victoria, au demoralizat fermierii noștri”, a spus el. „Acest lucru va însemna că sucul de portocale 100% va avea o stea de sănătate mai puțin decât o băutură răcoritoare dietetică.

„Cum poate cineva să creadă că ar trebui acordată o stea în plus băuturilor fără valoare nutritivă decât unor sucuri 100% de fructe și legume?”

Fructele sunt mai sănătoase consumate întregi

Directorul executiv al Citrus Australia, Nathan Hancock, a declarat că sute de milioane de dolari ar putea fi extrase din comunitățile rurale la nivel național, sucurile de fructe contribuind la economie cu 736 de milioane de dolari.

„Australienii trebuie să consume mai multe fructe și legume, iar băutul sucului este o modalitate prin care pot face acest lucru”.

Leanne Elliston, dietetician la Nutrition Australia, a declarat că există o ușoară variație a diferitelor tipuri de sucuri.

”În fructele întregi, zaharurile sunt intacte în structura fructelor și modul în care natura intenționează să consumăm zaharuri – asta ne va aduce un rating de cinci stele ”, a spus ea.

„Sucul de fructe, unde este destul de concentrat în aceste zaharuri, nu ar trebui să aibă aceeași stea de sănătate ca fructele întregi.”

Dar Elliston a fost de acord că sucul de fructe ar trebui să primească o stea în plus față de băutura răcoritoare.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Alertă maximă la Palatul Buckingham. Ce se întâmplă cu Regele Charles
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Capital.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
RĂSTURNARE de situație privind ADERAREA la SCHENGEN! AU anunțat
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro