Bebeluș mort, după ce părinții l-au lăsat să doarmă pe balcon, la aer curat. Medicii trag un semnal de alarmă

Bebeluș mort, după ce părinții l-au lăsat să doarmă pe balcon, la aer curat

Un bebeluș a murit după ce părinții l-au lăsat să doarmă pe balcon, la aer curat. Medicii trag un semnal de alarmă.

Bebeluș mort, după ce părinții l-au lăsat să doarmă pe balcon, la aer curat

Un copil de șapte luni din estul extrem al regiunii Habarovsk, Rusia, a fost expus la temperaturi de -7 grade Celsius timp de cinci ore, scrie BBC. Micuțul a murit în urma instalării hipotermiei. La scurt timp, oficialii din Sănătate au lansat un apel prin care le-au cerut părinților să nu mai lase nesupravegheați copiii mici, la temperaturi scăzute, ei putând deveni rapid victimele temperaturilor scăzute. ”Copiii pot deveni foarte repede victime ale temperaturilor scăzute”, susțin specialiștii.

Bebeluș mort, după ce părinții l-au lăsat să doarmă pe balcon, la aer curat. Medicii trag un semnal de alarmă
Oficialii din Sănătate au lansat un apel

Pe de altă parte, mulți părinți cred că expunerea copiilor la temperaturi scăzute le fortifică organismul, însă acest lucru nu face decât să le pună viața în pericol. Mai exact, există o teorie din spatele căreia somnul în aer liber este benefic pentru cei mici, chiar și pe timpul iernii, și ajută la prevenirea tusei și a răcelilor.

Teoria suedezilor

Cei care vizitează capitala Suediei în perioada ei răcoroasă pot observa numeroase cărucioare cu copii adormiți lăsate la intrarea în clădiri. Mai mult, suedezii care își vizitează prietenii însoțiți de bebeluși atunci când aceștia simt nevoia să doarmă vor fi invitați să îi lase pe balcon ori în grădină pentru a se odihni. La Forskolan Orren, o creşă din suburbiile Stockholmului, toți copiii dorm afară până la vârsta de trei ani.

  • ”Când temperatura scade sub -15 grade Celsius acoperim cărucioarele cu pături”, a explicat Brittmarie Carlzon, educatoare-șefă.
  • ”Temperatura nu este singurul lucru care contează, ci și cât de frig se simte afară. Uneori temperatura poate fi de -15 grade Celsius, dar din cauza vântului senzația să fie de -20 de grade Celsius”, completează Calzon.
  • „Anul trecut am avut câteva zile cu temperaturi de -20 de grade Celsius. În acele zile am adus uneori cărucioarele în interior atunci când bebeluşii dormeau, dar mare parte din somn l-au petrecut afară”, a adăugat educatoarea.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI