Bebeluș cu doua capete, născut prin cezariană la Elias. Ce s-a întâmplat cu el, la scurt timp

de: Saleh Adina
20 01. 2021

Un caz incredibil a avut loc în România. Un bebeluș cu două capete a fost adus pe lume la un spital din Bucureșți. Cazul uluitor și extrem de rar s-a petrecut la maternitatea Elias din București, unde un copil cu două capete a fost adus pe lume, prin operație de cezariană.

Conform gândul.ro, mama nou-născutului ar fi avut nevoie de transfuzie de sânge, după operația de cezariană. Astfel de malformații au apărut destul de rar în ultimii 10 de ani, la nivel mondial. Specialiștii și cadrele medicale tratează cu foarte multă seriozitate astfel de cazuri. Ultimele două cazuri raportate în ultimii ani au avut loc în India, respectiv în Brazilia.

Sansele de supraviețuire în astfel de cazuri sunt extrem de rare. Conform sursei precizate, bebelușul născut la Spitalul Elias din București ar fi decedat la câteva ore de la naștere.

Conducerea spitalului ar fi demarat o anchetă, iar reprezentanții instituției medicale au transmis un comunicat de presă pe marginea acestui subiect.

Bebeluș cu două capete – ce spun reprezentanții spitalului

“În urma apariției în mediul public a unor informații confidențiale cu  privire la nașterea unui făt malformat în maternitatea SUU Elias, fapt ce a dus la interesul neavenit al mass-media, conducerea spitalului face următoarele precizări:

1. Familia implicată dorește discreție deplină asupra evenimentului. Prin  urmare, nu vor exista comentarii cu privire la acesta.

2. Deoarece imaginile din sala de operație, destinate exclusiv  specialiștilor, au fost difuzate în mediile sociale, încălcând grav obligația de păstrare a confidențialității, în spital se va derula o anchetă internă pentru a lămuri circumstanțele care au permis aceasta”, a trasmis printr-un comunicat reprezentanții Elias.”

De ce apar malformațiile congenitale?

Malformatiile congenitale pot aparea în orice stadiu al sarcinii. Majoritatea dintre ele, chiar in primele trei luni de sarcina, atunci cand se formează organele copilului.

Există si malformații care apar mai târziu, în timpul sarcinii, având în vedere că tesuturile și organele continuă să se dezvolte pe parcursul ultimelor șase luni de sarcină.

Nu se cunosc foarte bine cauzele exacte ale celor mai multe malformatii congenitale.

Cert este că ecografiile realizate în timpul sarcinii pot detecta astfel de malformații care apar în cazuri foarte rare, conform specialiștilor.