Ultima oră. Focar de COVID-19 la Spitalul Elias din Capitală, după ce zeci de angajați au fost testați pozitiv. Ce restricții vor fi adoptate

Ultima oră. Focar de COVID-19 la Spitalul Elias din Capitală, după ce zeci de angajați au fost testați pozitiv. Ce restricții vor fi adoptate
Ultima oră. Focar de COVID-19 la Spitalul Elias din Capitală, după ce zeci de angajați au fost testați pozitiv. Ce restricții vor fi adoptate

Spitalul Elias din București a devenit focar de COVID-19, după ce aproape 30 de angajați s-au infectat. Anunțul vine la două zile distanță după ce Spitalul Floreasca a anunțat aceeași veste tristă, în această situație fiind testați până acum 14 angajați. Potrivit reprezentanților Spitalului Elias, acesta va funcționa potrivit unor restricții noi, care vor afecta programările și intervențiile pacienților.

Care sunt secțiile afectate până în acest moment

Spitalul Universitar de Urgență Elias a anunțat cu părere de rău suspendarea internărilor din secțiile de neurologie și chirurgie, după ce 26 de angajați au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. Din păcate, situația în spital este una delicată, motiv pentru care se așteaptă rezultatul a altor 60 de teste pentru a putea adopta un nou set de restricții.

Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Spitalului Elias a anunțat anularea internărilor pentru secțiile mai sus menționate, dar și despre ce se întâmplă cu pacienții care se află deja internați în secțiile respective.

Potrivit informațiilor transmise, acești pacienți vor fi îngrijiți până la externare sau vor fi transferați după caz. De asmenea, cazurile chirurgicale care nu prezintă urgențe, vor fi programate după data de 26 octombrie.

“Ca urmare a depistării mai multor cazuri de infecţii SARS-CoV-2 în rândul personalului medical, S.U.U. Elias adoptă următoarele măsuri: Se suspendă activitatea de internare a pacienţilor în Secţia clinică de neurologie, unde au fost depistaţi pozitivi 11 angajaţi, pentru o perioadă de 14 zile.

Pacienţii care sunt internaţi în prezent în secţie vor fi trataţi până la externare sau transferaţi, după caz. Se limitează activitatea secţiilor chirurgicale şi a Unităţii de îngrijiri postoperatorii la preluarea urgenţelor chirurgicale până luni, 26 octombrie 2020, constatând prezenţa noului coronavirus la 15 dintre angajaţi. Patologia chirurgicală care nu constituie urgenţă va fi rezolvată în condiţii de programare, după această dată”, afirmă sursa citată, potrivit stirileprotv.ro.

De asemenea, Spitalul Elias a menționat faptul că aceste date informative pot fi schimbate pe viitor, având în vedere că o anchetă epidemiologică se află în curs de desfășurare, fiind așteptate alte 64 de rezultate.

Focar de COVID-19 la Spitalul din Brașov

Într-o situație disperată se află și Spitalul Județean Brașov, după ce peste 21 de cadre medicale au fost infectate cu COVID-19. Totul ar fi pornit de la tatăl unui medic care prezenta simptome specifice, dar nu ar fi fost testat în prealabil. În acest moment, a fost demarată o anchetă pentru a descoperi sursa exactă a acestor infectări pe bandă rulantă.

”Suntem în fața unui focar. În acest focar sunt implicați atât medici cât și asistenți medicali și infirmiere. Focarul a fost deschis în 7 octombrie. De atunci evoluează. Focarul numără 21 de persoane”, spune Andreea Neculau, președinte al Asociației Medicilor de Familie din Brașov.

Urmăriți Playtech.ro și pe