09 apr. 2021 | 09:20

Beatrice Mahler, despre noile complicații Covid-19: „Este dur să fii pacient sănătos care faci Covid și ți se spune că trebuie să-ți amputeze picioarele”

News
Beatrice Mahler, despre noile complicații Covid-19:
Beatrice Mahler, avertisment pentru cetățeni cu privire la noile complicații covid-19 Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Managerul Institutului „Marius Nasta” trage un semnal de alarmă cu privire la noile complicații care apar în urma infecției cu noul coronavirus. Potrivit lui Beatrice Mahler, mai mulți pacienți au dezvoltat probleme ale circulației sângelui, medicii fiind nevoiți să recurgă la amputarea membrelor pentru a salva viața pacientului.

„Fiecare val ne aduce în fața unei simptomatologii diferite”

Medicul Beatrice Mahler a explicat cele mai noi simptome date de infecția cu noul coronavirus. Din păcate, complicațiile în urma bolii nu se limitează la cele știute până acum, astfel că pacienți fără cormobidități ajung să aibă probleme cu circulația sângelui la nivelul membrelor.

Dacă în primele două valuri au existat probleme trombotice care s-au finalizat prin producerea unui accident vascular cerebral sau infarct miorcardic, mai nou, pacienții riscă să le fie amputate picioarele.

Specialistul de la Marius Nasta a abordat și problema lipsei de încredere a pacienților față de medici, atitudine care creează două tabere, în locul unei singure tabere unite de același scop: tratarea și salvarea pacienților.

„Din păcate, această pandemie în ultimele luni a adus, aşa, o prăpastie între noi, lumea medicală şi oameni, ceea ce este extrem de trist, pentru că, fără încredere în noi, cadrele medicale, şi noi, fără ajutorul lor, nu putem face nimic.

Trebuie să fim parte a aceleiaşi acţiuni, fiecare cu aportul lui. E adevărat, dacă vorbim de COVID este limitată informaţia, o descoperim şi parcă fiecare val ne aduce în faţă o simptomatologie diferită, complicaţii diferite”, a decrata medicul.

Ce vești proaste primesc pacienții

Beatrice Mahler a explicat cazul dramatic al pacienților care sunt puși să aleagă între viața lor sau amputarea picioarelor, un șoc extrem de mare pentru orice om perfect sănătos cu puțin timp în urmă.

“Cel puţin în Institutul «Marius Nasta» în valul unu, valul doi am avut evenimente trombotice care sunt secundare şi apar la pacienţii din terapie intensivă, accidente vasculare cerebrale, infarct miocardic, dar ultimele săptămâni am avut aproape în fiecare săptămână un pacient cu ischemie de membru, ischemie arterială adică sângele nu mai circulă în mână sau în picior.

Piciorul are risc de amputare şi pacienţii ajung într-o secţie de chirurgie vasculară unde se pune problema tratamentului, într-o primă etapă, iar dacă nu, a amputaţiei membrului respectiv. Şi să fii un pacient la 50 de ani, fără comorbidităţi, care faci COVID şi la un moment dat ţi se pune în vedere că trebuie să ţi se amputeze picioarele ca să trăieşti, este extrem de dur”, a adăugat Beatrice Mahler, potirivt Digi24.

Ce trebuie să știe cetățenii epuizați de restricțiile anti-Covid-19

Întrebată ce părere are despre persoanele care prefer să ignore efectele devastatoare ale infecției cu covid-19, facându-și planuri de vacanță, medicul a avut un răspuns cât se poate de realist, vorbind din perspectiva sa de cetățean și deopotrivă de medic.

„Ca om, îi înţeleg, pentru că a fost un an foarte greu în care a trebuit să ne reorganizăm viaţa. Dacă mă uit însă din spital către ce se întâmplă în exterior şi vedeţi cazurile pe care le avem şi secţia care este transformată practic într-o secţie de Terapie Intensivă, pentru că ventilaţia este aplicată aproape la toţi pacienţii (…) pacienţii ajung de la domiciliu cu saturaţie de 46.

Am avut cazuri în care au făcut stop cardiac în ambulanţă şi a început resuscitarea în ambulanţă, în momentul în care a intrat în curtea institutului. Cazurile sunt dramatice şi efortul este extrem de mare”, a devăluit managerul de la Nasta.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Florin Piersic, viață amoroasă tumultoasă. Câte femei a iubit marele actor
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Armata Română a mobilizat soldații. Decizia luată de MApN
Capital.ro
Horoscop 11 mai 2024. Berbecii iau o decizie importantă, Scorpionii au un moment de sinceritate
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Șeful Casei de PENSII, ANUNȚ despre PENSII. Se FACE și a DOUA recalculare. VIN PRIMELE decizii
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro