Beat la volan, a făcut două victime în Galați: cum au reacționat polițiști de la fața locului

Beat la volan, a făcut două victime în Galați: cum au reacționat polițiști de la fața locului

Un accident deosebit de grav s-a petrecut în ultimele 24 de ore pe raza județului Galați, din cauza unui bărbat care s-a urcat beat la volan.

Numărul accidentelor rutiere provocate de oameni în stare de ebrietate continuă să crească pe teritoriul țării noastre. Foarte mulți inconștienți ignoră fără emoții avertismentul autorităților și riscul că, în cel mai optimist caz, ar putea rămâne fără carnet de circulație.

Cel mai recent eveniment care, în condiții normale, ar fi putut fi evitat, s-a petrecut în localitatea Foltești din județul Galați. Un bărbat de 39 de ani și un copil de 8 ani, care se deplasau pe marginea carosabilului, au fost aruncați într-un șanț de către o mașină condusă de un șofer beat. Evenimentul s-a petrecut joi, iar autoritățile au lansat imediat o investigație pentru a prinde șoferul care a fugit de la locul accidentului.

Poliția Română intervine pentru a scoate obuzul din locuința unui locatar din sectorul 2, din Capitală. Foto: hotnews.ro

Din fericire, nu a durat foarte mult până când autoritățile au reușit să afle identitatea răufăcătorului și să-l aresteze preventiv. Potrivit IPJ Galați, șoferul a intrat cu mașina în doi pietoni, un bărbat de 39 de ani și un copil de 8 ani, care mergeau pe marginea șoselei, în localitatea Foltești. Gravitatea faptelor șoferului care circula fără carnet de conducere a fost amplificată de faptul că una dintre victime i-a cerut acestuia să sune la 112, dar a preferat să încerce să fugă.

„După aproximativ o oră, polițiștii l-au identificat pe cel aflat la volanul autoturismului, in persoana unui bărbat, de 49 de ani, din comuna Foltești și au stabilit că, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, acesta ar fi pierdut controlul direcției și ar fi acroșat cu partea din față a mașinii un bărbat, de 39 de ani și un minor, de 8 ani, din aceeași localitate, care se deplasau pe marginea dreaptă a părții carosabile, proiectându-i într-un șanț”, au declarat reprezentanții IPJ Galați.

Din cauza gradului avansat de ebrietate al șoferului, nu a putut fi testat cu aparatul etilotest și a fost dus la spital, pentru prelevarea mostrelor biologice. Tot atunci, polițiștii și-au dat seama că nu a avea carnet de conducere și, mai mult decât atât, era deja cercetat într-un alt dosar penal de conducere fără permis. Acum, mai este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, conducere sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție sau parchet.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI