16 mart. 2019 | 10:56

BBC despre revolta românilor: „Cea mai mică autostradă din lume face de râs o națiune”

Știri generale
BBC despre revolta românilor: „Cea mai mică autostradă din lume face de râs o națiune”
Autostrada de un metru, surprinsă de fotograful BBC, în timpul inaugurării simbolice de vineri din apropiere de Suceava. Foto: BBC

Un antreprenor a construit o bucată de autostradă de un metru în nord-estul României pentru a protesta față de infrastructura slabă a țării sale, notează autorul Stephen McGrath, care și-a realizat articolul la Suceava, unde a asistat la inaugurarea celui mai scurt drum de mare viteză din lume.

Articolul a primit titlul „Cea mai mică autostradă din lume face din râs o națiune” și adună la un loc statisticile defavorabile României în privința drumurilor.

Ștefan Mandachi, de 33 de ani, care deține un lanț de restaurante fast-food, a realizat cu fonduri proprii „mica autostradă”, un cost care a ajuns, potrivit estimărilor, la 3.800 de lire sterline (4.400 de euro, 5.000 de dolari ).

Campania a durat aproximativ două săptămâni cu scopul de a stârni atenția și a ajuns la un punct culminant vineri, 15 martie.

Autostrada lui Ștefan Mandachi, situată pe un teren pe care îl deține pe lângă un drum principal aglomerat, a fost construită simbolic în Suceava, o parte a țării care nu are nici un tronson de autostradă, mai notează autorul BBC.

De altfel, România are una dintre cele mai scurte rețele de autostrăzi din Uniunea Europeană, cu doar 806 km (500 mile) în întreaga țară. În ciuda faptului că are o suprafață aproape egală cu cea a Regatului Unit.

„În 2016, o nouă autostradă din sudul Transilvaniei a câștigat repede porecla autostrada rușinii. A fost inaugurată de două ori pentru că are nevoie de reparații aproape imediat și a fost apoi demolată un an mai târziu, după o serie de îngrijorări privind siguranța drumului.” BBC

BBC: România, țara din Europa cu cei mai mulți morți în accidente rutiere

România are cea mai mare rată a deceselor rutiere din UE, se arată în articolul publicat vineri seară de BBC.

În 2017, România a înregistrat 98 de decese la un milion de locuitori din cauza accidentelor rutiere, dublu față de media UE și de peste trei ori față de cea a Regatului Unit.

Foto: BBC. Scena unui accident, refăcută lângă autostrada lui Ștefan Mandachi pentru a ilustra faptul că drumurile României sunt mortale. La propriu.

„În fiecare an mor mai mulți oameni în accidente rutiere în România decât cei care au murit în revoluția din 1989”, spune Ștefan Mandachi, care a amenajat o scenă de accident de mașină lângă autostrada sa, cu o ambulanță și o mașină funerară, pentru a ilustra drumurile mortale ale României.

„Cea mai mică autostradă din lume face de râs o națiune”, titlul ales de BBC pentru a relata despre revolta românilor față de lipsa autostrăzilor.

Parteneri
E mare sărbatoare azi. Ce obișnuiesc creștinii să facă pe 11 octombrie. Tradiții și obiceiuri
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Fiul lui Dragnea, iubire periculoasă cu amanta unui manelist
EVZ.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
Cutremur în dosarul Caracal. Gheorghe Dincă, otrăvit. Cine a dat ordinul
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
REGULI noi pentru PENSIONARI. ACTELE trebuie DUSE la Casa de Pensii
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro