Baza sportivă închisă de peste 20 de ani se va redeschide. Anunțul momentului în București

Baza sportivă închisă de peste 20 de ani se va redeschide. Anunțul momentului în București
Complexul sportiv Cireșarii se va redeschide

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, a anunțat recent că va deschide baza sportivă „Cireșarii”. Aceasta a fost amenajată încă din anul 1947, însă nu a fost dată în folosință.

Baza „Cireșarii” se va deschide în curând

Baza sportivă „Cireșarii” din sectorul 1 București este închisă de mai bine de 20 de ani. Cu toate acestea, primarul Clotilde Armand a anunțat că o va redeschide curând publicului.

Ministerul Educației a administrat mai mulți ani la rând baza sportivă, însă acum va fi amenajată și întreținută din nou de Primăria Sectorului 1 București.

„Am avut o discuţie cu domnul ministru Sorin Mihai Cimpeanu pentru situaţia de la Baza Sportivă Cireşarii.

Este revoltător şi de neînţeles de ce o bază sportivă de tradiţie, aşa cum este Baza Sportivă „Cireşarii”, amenajată încă din anul 1947 şi aflată de zeci de ani în administrarea Ministerului Educaţiei să fie într-o stare avansată de degradare şi să stea închisă de peste 20 de ani. Copiii din Capitală nu au unde să facă sport în condiţii civilizate.

Primăria Sectorului 1 are resurse să amenajeze baza şi să o întreţină. Voi continua să fac tot ce ţine de mine pentru ca acest loc să fie deschis din nou comunităţii” – Clotilde Armand.

Una dintre cele mai moderne baze sportive, la Zărnești

La finalul acestui an, orașul Zărnești va avea una dintre cele mai moderne baze sportive din județ. Aceasta va fi construită cu bani de la Compania Națională de Investiții și 10% cofinanțare din bugetul local. Suma totală la care se ridică construirea complexului sportiv este de 15 milioane de lei.

„Include un teren de fotbal de mari dimensiuni, o pistă de alergare cu 4 culoare, de tartan, o tribună pentru 500 de spectatori. Ca şi element de noutate avem şi un spaţiu de cazare pentru sportivi. Pentru că ne-am gândit, având în vedere că ne aflăm într-o zonă frumoasă şi ofertantă, putem atrage echipe care să vină şi să rămână în cantonament”, a declarat la Radio România Braşov primarul oraşului Zărneşti, Alexandru Igrişan.

Primăria Zărnești a făcut prima solicitare către CNI în anul 2018, iar procedurile au durat mai bine de doi ani. Din fericire, proiectul a fost acceptat spre finanțare și lucrările au început în toamna anului 2020. Lucrările la baza sportivă ar trebui să fie finalizate la sfârșitul acestui an, spun autoritățile.