Băuturile și alimentele care te fac să transpiri excesiv. De ce trebuie evitate

Băuturile și alimentele care te fac să transpiri excesiv. De ce trebuie evitate
De ce transpiri excesiv? Alimentația este unul dintre motive

Dacă transpiri excesiv și nu știi motivul, ar trebui să iei în considerare faptul că unele alimente pot avea acest efect asupra corpului nostru. De exemplu, înghețata bogată în zahăr sau friptura la grătar te pot face să transpiri mai mult decât îți dai seama.

Alimente și băuturi care cresc temperatura corpului

Unele alimente au efect termogen asupra corpului nostru și au nevoie de mai mult timp pentru a se descompune. Prin urmare, prelungirea procesului de digestie are drept consecință creșterea temperaturii corporale. Pentru a regla temperatura internă, corpul nostru are nevoie să transpire.

Pentru a scăpa de această problemă care poate fi foarte incomodă, mai ales atunci când suntem în public sau este foarte cald afară, va trebui să evităm anumite alimente.

În primul rând, trebuie să eliminăm din alimentația noastră alimentele sărate. Corpul nostru încearcă să scape de excesul de sodiu din alimente prin transpirație și urină. Din acest motiv, alimentele sărate ar trebui tăiate de pe listă în zilele călduroase.

Aici vorbim despre produse precum: chipsuri, covrigi, supă la plic, mezeluri, conserve, nuci prăjite sau sărate. De regulă, acestea sunt alimentele care conțin cel mai mult sodiu.

La ce alimente trebuie să renunți pentru a nu transpira excesiv

Alimente procesate și bogate în grăsimi au, de asemenea, un rol negativ atunci când transpirăm excesiv. Acestea sunt foarte sărace în fibre și enzime, motiv pentru care digestia este îngreunată.

Corpul nostru are nevoie de mult timp să proceseze grăsimile saturate din alimente, de aceea transpirăm excesiv atunci când consumăm fast-food, produse de patiseria, semipreparate și alimente asemănătoare.

Băuturile alcoolice deshidratează foarte mult corpul. Un pahar de bere rece nu va declanșa o sudoare de neoprit. Cu toate acestea, dacă bei mai mult, cu siguranță vei avea nevoie de un tricou de schimb.

Totodată, consumul excesiv de alcool, mai ales în zilele caniculare, poate fi periculos. În realitatea, bere mai mult te deshidratează fără să-ți dai seama, iar unii oameni beau mai mult crezând că este perfecte pentru hidratare.

Alimentele picante pot fi motivul pentru care transpiri excesiv. Nu trebuie să le eviți permanent, însă specialiștii recomandă să nu consumăm alimente picante atunci când temperaturile afară sunt mai mari de 30 de grade Celsius. De asemenea, dacă mănânci picant și nu compensezi cu apă, te vei deshidrata.