Băuturile periculoase retrase din supermarketuri, de urgență. Ce ingredient extrem de toxic conțin, nu le beți

Băuturile periculoase retrase din supermarketuri, de urgență. Ce ingredient extrem de toxic conțin, nu le beți
Două tipuri de băuturi răcoritoare, retrase din mai multe magazine

Românii sunt din nou în pericol după ce o nouă alertă alimentară a fost anunțată. Un nou produs toxic a fost descoperit pe rafturile din supermarketurile României. După ce mai multe mărci de înghețată au fost retrase de la vânzare, de data acesta au fost rechemate mai multe sucuri pentru copii.

Băuturile periculoase, retrase din supermarketuri de urgență

Este vorba despre un ingrediente care are potențial cancerigen. Două tipuri de băuturi răcoritoare au fost retrase din magazine Metro, Carrefour, Selgros şi Penny.

Totul din cauza prezenței oxidului de etilenă într-un ingredient al materiilor prime utilizate. Aceași substanță a fost descoperită în urmă cu câteva săptămâni, în cantități prea mari, în mai multe mărci de înghețată din țară.

„Compania Maspex, în calitate de producător al mărcii de băutură răcoritoare Figo, produs în România, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la existenţa substanţei oxid de etilenă ce depăşeşte limitele permise de reglementările în vigoare, într-un ingredient al materiilor prime care ni s-au livrat.

Acest fapt are impact asupra anumitor produse Figo. Având în vedere cantităţile extrem de mici utilizate, considerăm că nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilor şi compania a decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora”, indică un anunţ postat pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Ce trebuie să facă cei care au cumpărat

„Daca aţi achiziţionat unul sau mai multe dintre produsele impactate şi doriţi să solicitaţi rambursarea costului, vă rugăm să returnaţi, la magazinul de la care aţi cumpărat, produsul sau ambalajul din loturile menţionate în listă, până la data de 04.09.2021”, precizează compania.

La rândul lor, lanţurile de magazine Selgros, Carrefour şi Metro au făcut propriile anunţuri referitoare la loturile de sucuri FIGO vândute şi la magazinele din care acestea au putut fi achiziţionate.

Producătorul ALONOR COMPANY SRL a iniţiat retragerea de la comercializare a două tipuri de sucuri Fruits & Friends, ca măsură de prevenţie, existând suspiciunea depăşirii conţinutului de oxid de etilenă peste limitele admise într-unul din ingredientele utilizate în fabricarea produselor, au anuţat reprezentanţii lanţului de supermarketuri Penny.

REWE România recomandă clienţilor care au achiziţionat produsele să NU le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în oricare magazin PENNY.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI