Băuturile care îți afectează memoria. Mare atenție, le consumăm prea des
Puțini știu, dar există băuturi care îți afectează memoria. Ce nu e bine să consumi? Care sunt lucrurile bune și care sunt cele rele pentru creierul tău? Specialiștii au descoperit.
Ce băuturi îți afectează memoria?
Sunt multe persoane care nu conștientizează cât de importante sunt lucrurile pe care le consumăm și ce aport aduc acestea organelor. Specialiștii indică faptul că băuturile dulci sunt cele pe care trebuie să le consumi moderat sau deloc. Aici intră sucurile de fructe, limonada, ceaiurile reci sau altele. Un studiu american arată că aceste băuturi pot perturba memoria și învățarea. Dacă nu poți reține câteva lucruri și știi că de-a lungul timpului ai fost un iubitor înrăit al băuturilor dulci, acesta s-ar putea să fie motivul.
Cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității din Boston a publicat în revista Alzheimer’s & Dementia băuturile dulci care sunt periculoase pentru creier și care înrăutățesc în timp concentrarea și învățarea. Studiul a fost realizat pe 4.000 de americani, iar preț de câteva săptămâni aceștia au fost supuși unor teste cognitive .
Cercetătorii au descoperit că cei care au băut cel puțin 3 pahare de băuturi dulci pe zi au avut un volum al creierului inferior față de alții. Studiul arată că băuturile care au scris pe etichetă că nu conțin zahăr sunt de asemenea periculoase, demonstrat fiind că persoanele care beau cel puțin o băutură pe zi ar fi de 3 ori mai probabil să facă un accident cerebral.
„Consumul de bauturi zaharoase, chiar daca acestea sunt reduse, trebuie sa ramana ocazional, sugereaza oamenii de stiinta americani. Pentru a te hidrata, nimic nu este mai bun decat un pahar mare de apa”, arată specialiștii.
Medicamente care îți afectează memoria
Antidepresivele
– desipramina (Norpramin)
– imipramina (Trofanil)
– clomipramina (Anafranil)
– doxepina (Sinequan)
Medicamente pentru anxietate
Statinele
Mmedicamente Bbeta-blocante
Pastile pentru somn
„Constatarile celor mai recente cercetari subliniaza faptul ca medicii ar trebui sa prescrie, in locul acestora, medicamente mai sigure si mai eficiente pentru tratarea diferitelor probleme psihologice”, arată cercetătorii, conform medlife.ro.
O alternativă ar putea fi tratarea la nivelul psihicului, iar alta sunt tratamentele naturiste de care te poți folosi pentru a-ți ameliora problemele sau stările. Acestea sunt mai puțin nocive, deși în câteva cazuri nu dau aceleași rezultate rapide. Cu toate astea, nu riști ca lucrurile să se înrăutățească în timp.