Băutura recomandată pentru bărbați, în fiecare dimineață. De ce trebuie să renunțe la cafea
Cei mai mulți dintre români servesc cafea de dimineață, de cum s-au trezit, așa cum au văzut la părinții și bunicii lor. Care ar trebui să fie băutura recomandată pentru bărbați, în fiecare dimineață, și de ce trebuie să renunțe aceștia la cafea.
Ce ar trebui să bea bărbații dimineața. Cafeaua nu mai face față
Un nou studiu demontează mitul cafelei băute de dimineață. Studiul arată că bărbații nu ar trebui să mai consume cafea de dimineață.
Ceaiul verde este cea mai buna alegere pentru micul dejun, în special în cazul bărbaților. Ceaiul verde are o serie de beneficii, în special cognitive.
De ce este indicat ceaiul verde
Este plin de polifenoli, substanțe chimice care accelerează circulația sanguină, îmbunătățește activitatea cerebrală și îi oferă organismului o rezistență mai mare în fața stresului.
De asemenea, pentru cei care au probleme de concentrare sau de memorie, un ceai verde îi va ajuta mai mult decât o face o ceașcă de cafea. În plus, ceaiul verde este recomandat și de nutriționiști, având și alte proprietați.
Proprietățile neștiute ale ceaiului verde:
-Stimulează arderea grăsimilor prin accelerarea metabolismului.
-Spre deosebire de cafea, ajută la scăderea tensiunii arteriale.
-Protejează împotriva diabetului și a hepatitei.
-Te scapă de respirația urât mirositoare deoarece distruge bacteriile orale care o cauzează.
-Îți întărește sistemul imunitar și te protejează împotriva răcelii.
Scurtă istorie a ceaiului
„Primele informații istorice despre consumul de ceai au apărut în secolul II i. Hr., în sudul Chinei. Legendele chinezești spun, însă, că ceaiul era folosit în Asia de Sud-Est încă din mileniul II i. Hr. La început, se pare că frunzele de ceai erau mestecate crude, la fel ca în cazul boabelor de cafea.
Primele mențiuni arată că ceaiul era utilizat ca să trateze nenumarate afecțiuni, de la dureri de cap la depresie. Odată cu trecerea timpului, a devenit o băutură consumată în mod obișnuit de împărații chinezi și de nobilime, dar s-a extins și în rândul populației obișnuite, ca substitut al apei.
Cine a adus ceaiul în Vest
Ceaiul s-a răspândit destul de încet în restul Asiei. Abia în secolul 8 d. Hr. a ajuns în Coreea, Vietnam și Japonia, apoi din China a fost preluat, în secolul 16, de negustorii și preoții portughezi, care l-au popularizat în Vest.
Astăzi, aproape două treimi din populația lumii bea ceai, cu regularitate sau nu. Este cea mai consumată băutură din lume, dupa apă. În fiecare an, aproape 3 milioane de tone de ceai sunt produse pe plantațiile din Asia, dar și din alte regiuni ale lumii. Cele mai cunoscute tipuri sunt ceaiul verde, cel negru și ceaiul oolong”, informează Mega Image.