Una dintre băuturile preferate ale românilor are beneficii impresionante pentru sănătate. Deși fiecare român consumă, anual, puțin peste 100 de litri din această băutură, majoritatea nu îi cunosc avantajele. Potrivit unui studiu realizat recent de către specialiști, acest lichid menține inima sănătoasă. Iată ce trebuie să bei vara, dacă vrei să te răcorești!
Uneori, nimic nu este mai bun decât o halbă de bere rece. Mai ales la finalul unei zile caniculare. Berea este una dintre băuturile preferate ale românilor. Consumăm chiar mai multă bere decât nemții sau irlandezii. Berea este băutura perfectă pentru zilele de vară!
Chiar dacă avem tendința de a o privi drept o plăcere vinovată, am putea rămâne uimiți de beneficiile sale. Însă doar dacă este consumată în anumite limite. Mai ales în condițiile în care berea fermentată conține ingrediente 100% naturale, printre care se numără apă, cereale, hamei și drojdie.
Deși o asociem cu creșterea în greutate, atunci când este consumată cu moderație, berea poate contribui la aportul zilnic de nutrienți, potrivit cercetărilor experților din domeniu. Băutura conține mai multe proteine și vitamine B decât vinul, de exemplu, au constatat specialiștii.
Conținutul de antioxidanți al berii este echivalent cu cel al vinului, dar antioxidanții specifici sunt diferiți. Iar asta pentru că orzul și hameiul folosite la producerea berii conțin flavonoide diferite de cele din struguri.
Ce înseamnă, însă, a consuma bere cu moderație? Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, consumul moderat de bere se rezumă, în cazul femeilor, la 330 de mililitri pe zi, adică la un pahar (mai mult sau mai puțin).
„Berea oferă numeroase beneficii organismului, hidratează, poate ajuta la menținerea unei greutăți optime, are proprietăți antioxidante și neuroprotectoare datorită melatoninei și conține vitamine și minerale, datorită ingredientelor naturale din care este fabricată”, a explicat doctorul Alin Popescu, potrivit Antena 3.
Berea poate fi considerată băutura minune cu mari beneficii asupra organismului uman, în mod special pe timp de vară. Trebuie precizat că un studiu publicat în revista Asociației Europene pentru Studiul Diabetului arată că persoanele care beau de trei sau patru ori pe săptămână au mai puține șanse de a dezvolta diabet, față de cele care nu beau bere niciodată. Mai ai îndoieli cu privire la ce trebuie să bei vara?!
Un alt studiu, prezentat la sesiunile științifice din anul 2016 ale Asociației Americane a Inimii, a arătat că băutorii moderați de bere au avut cel mai lent declin al nivelului de lipoproteine cu densitate mare. Sau, cu alte cuvinte, au avut colesterol „bun” și, în schimb, un risc mai mic de boli cardiovasculare.
Cercetările arată că, dintre bărbații care au suferit deja un atac de cord, cei care au băut bere moderat au avut cu 42% mai puține șanse de a muri din cauza bolilor de inimă.