Băutura care te scapă de orice răceală. Lidia Fecioru dă un sfat prețios
Răceala, chiar și atunci când stai în pat, nu este distractivă. Combinația de dureri musculare, febră, frisoane și congestie nazală face pe oricine nefericit. Vestea bună este că anumite remedii naturale atenuează toate aceste simptome neplăcute. Dacă încă te simți rău, încearcă trucul dezvăluit de bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.
Scapă de răceală cu acest ceai
De fiecare dată când răcești, este la fel: durere în gât, nas înfundat, tuse, simți că îți bubuie capul. Totuși, tratarea unei răceli poate fi uneori confuză. Multă lume apelează la medicamente eliberate fără rețetă medicală, în timp ce alții preferă tratamentele făcute în casă. Cert este că fiecare are o soluție despre care crede că funcționează perfect. Și dacă tot am adus vorba despre remedii naturale, iată ce băutură recomandă celebrul bioenergoterapeut Lidia Fecioru pentru răceli.
Lidia Fecioru are rețeta
Invitată la o emisiune TV, vedeta a lăudat brusturele, o plantă despre care spune că are beneficii uimitoare pentru organism. Preparată în casă, băutura este foarte bună pentru tot ce înseamnă reumatism, osteoporoză, răceală sau accidente vasculare. Lidia Fecioru a explicat pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru prepararea ceaiului. Potrivit bioenergoterapeutului, se bea doar pe stomacul gol.
„Acum este perioada brusturelui. Important este să nu culegem planta mare, ci să luăm rădăcinile plantelor mici pentru a face acest ceai. Pentru prepararea lui trebuie să folosim rădăcina proaspătă, nu cea bătrână. Este foarte bună pentru tot ce înseamnă parte reumatică, osteoporoză, pentru cei care sunt purtători de virus hepatic sau în urma accidentelor vasculare. Se ia rădăcina, se spală, se usucă şi se toacă mărunt, mărunt. Se pune o lingură la două pahare de apă. O lingură de plantă la 250 ml de apă. Se fierbe 10 minute la foc mic şi se lasă două ore la infuzat.
Acest ceai se bea dimineaţa, pe stomacul gol. Ceaiul este preluat imediat de către sânge. Bem toată cantitatea de ceai în ziua respectivă. După ce fierbe, mai rămân în jur de 300 de ml. Acest ceai de brusture îl puteam face oricând. Este bun şi atunci când avem temperatură. Ne scade şi temperatura şi ne trece şi răceala.”, a spus Lidia Fecioru, sâmbătă, la Antena 3.
Supa de pui
Supa de pui cu legume poate fi o alegere excelentă atunci când ești bolnav. Cercetările sugerează că savurarea unui castron fierbinte poate încetini mișcarea neutrofilelor în organism. Neutrofilele sunt un tip comun de globule albe care te protejează de infecții. Supa are, de asemenea, o mare valoare nutritivă și te hidratează. Este indicată oricând, indiferent de cum te simți.