Bătută și abandonată în câmp, în Cluj: ce s-a întâmplat, după ce a fost dată dispărută

Bătută și abandonată în câmp, în Cluj: ce s-a întâmplat, după ce a fost dată dispărută

O fată din comuna Cojocna, județul Cluj, a fost găsită de polițiști în mijlocul unui câmp, la aproximativ 24 de ore după ce a fost dată dispărută de familie.

Bătută și abandonată într-un câmp, o adolescentă de 16 ani a fost găsită de către polițiști. Cazul este investigat la ora actuală, dar întregul proces este îngreunat de atitudinea fetei. Din păcate pentru autorități, tânăra refuză să ofere prea multe detalii despre setul de circumstanțe care au condus la starea ei actuală. Cel mai probabil, trăiește cu frica faptului că situația s-ar putea repeta. 

„Fata a fost adusă, sâmbătă, la UPU, prezenta traumatism cranio-facial sever, stabilă din punct de vedere al respirației și circulației. Era conștientă. A fost dusă la Neurochirurgie, iar în prezent s-a întors și este internată la Terapie Intensivă la Spitalul de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, sub supraveghere și monitorizare, în colaborare cu neurochirurgii. Este conștientă, ușor confuză, fără probleme respiratorii sau circulatorii, nu necesită intervenții chirurgicale”, a explicat Daniel Dreghiciu, portătul de cuvânt al Spitalului de Urgență pentru Copii din Cluj Napoca.

Drama părinților fetei a început vineri, când aceștia și-au dat seama că nu a mai venit de la școală la ora obișnuită, iar orice tentativă de a o contacta a eșuat, pentru că avea telefonul închis. Școala cu pricina era în Cluj Napoca. Au dat-o dispărută la poliție. După aproximativ 24 de ore, polițiștii au identificat-o pe fată cu urme de violență pe corp într-un câmp. Nu a durat mult până când a fost transportată la Spitalul de Copii pentru îngrijiri.

„A fost găsită pe raza localităţii Căianu, pe câmp, și a refuzat să coopereze cu organele de poliţie. În prezent, există un cerc de suspecţi, se iau în calcul mai multe ipoteze de lucru, fiind audiate mai multe persoane din anturajul fetei, pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care minora a fost agresată. Lipsa de cooperare a tinerei cu anchetatorii îngreunează demersurile făcute pentru stabilirea exactă a stării de fapt”, au spus sursele citate. În cazul detaliat mai sus, autoritățile au început urmărire penală pentru ”lipsire de libertate, loviri și alte violențe”.