Bătaie între două eleve de clasa a VII-a din Belcești. Care este motivul pentru care s-au certat

Bătaie între două eleve de clasa a VII-a din Belcești. Care este motivul pentru care s-au certat
Bătaie între două fete într-o sală de clasă

Scene îngrozitoare au fost surprinse într-o școală din comuna Belcești, județul Iași, acolo unde doua eleve s-au bătut în sala de clasă. Cei care au filmat au fost colegii care, în loc să intervină, s-au amuzat pe seama conflictului.

Două eleve s-au bătut în sala de clasă

Cele două fete sunt eleve în clasa a VII-a, în cadrul Școlii Gimnaziale Satu Nou, comuna Belcești. S-au luat la ceartă în clasă, însă totul a degenerat într-o bătaie groaznică. Unii colegi filmau și se amuzau, iar alții nici măcar nu au băgat în seamă conflictul.

Primarul localității spune că nu știe nimic despre acest incident, însă va merge personal la școală pentru a sta de vorbă cu directorul, astfel încât situația să fie soluționată în scurt timp.

„Nu am apucat să iau legătura cu domnul director. Voi discuta cu el și voi merge personal la școală. Vom găsi o soluție și vom aplica măsurile necesare. Nu se poate întâmpla așa ceva în cadrul unei școli”, menționează Dumitru Tănasă, primarul comunei Belcești.

Pe de cealaltă parte, Marcel Nistor, directorul instituției, a precizat că a deschis o anchetă în interiorul școlii și a chemat părinții la școală pentru a sta de vorbă cu aceștia și pentru a afla de la ce a pornit conflictul.

„Soluția nu vine așa… Ancheta mai durează… O să vedem… Ele s-au jignit. Momentan sunt păreri diferite și nu știm exact cine este vinovat. Urmează să luăm declarații și de la elevi”, spune Marcel Nistor, directorul Școlii din Satu Nou, comuna Belcești.

Ce a declarat mama uneia dintre fetele implicate în scandal

Mihaela Glodoreanu, mama uneia dintre fetele care au fost implicate în bătaia din sala de clasă, e precizat că, de fapt, fiica ei este victima și cealaltă fată ar fi provocat bătaia.

„Cealaltă colegă s-a luat după gura colegilor și a sărit la bătaie. S-au luat la ceartă de la niște vorbe. Colegii fetei mele i-au spus celeilalte fete că fata mea a jignit-o și a sărit la bătaie. Acea fată i-a spus că se va răzbuna pe ea de ceva timp. Și nu numai ea, mai sunt două fete care o urmăresc! Eu sunt nevoită să mă duc cu ea la școală.

Mi-au zis și profesoarele de acolo să o aștept după ore să o iau acasă, ca să nu ia bătaie! Domnul director nu s-a complicat! Le va scădea nota la purtare la amândouă, câte 3 puncte, din câte am înțeles. Trebuia să intervină și să vadă cum s-a ajuns la acest conflict. Și de-abia după să scadă nota la purtare celei vinovate”, povestește mama victimei, Mihaela Glodoreanu, potrivit BZI.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Iași, o decizie în acest caz va fi luată de către directorul școlii gimnaziale, în acord cu regulamentul școlar.