Fetiță de 12 ani din Sângeorz-Băi, în stare gravă după ce a fost bătută de un coleg la scoală: „I-a dat o palmă”

Fetiță de 12 ani din Sângeorz-Băi, în stare gravă după ce a fost bătută de un coleg la scoală:
Elevă din Sângeorz-Băi, luată cu elicopterul SMURD

Momente cumplite într-o școală din Sârgeorz-Băi, acolo unde o elevă de clasa a V-a a ajuns în stare foarte gravă după un conflict pe care l-a avut cu un coleg mai mare. Copila, în stare de inconștiență, a fost transportată de urgență cu un elicopter SMURD. Martorii au povestit de la ce a pornit cearta dintre cei doi copii.

Cum a avut loc tragedia

Un conflict nevinovat între doi elevi s-a transformat într-o adevărată nenorocire. Evenimentul nefericit a avut loc în cursul dupa-amiezei de miercuri, în jurul orei 16:25, în timp ce eleva se afla la Școala Gimnazială ”Artemiu Publiu Alexi”.

După ce aceasta și-a șicanat un coleg mai mare cu niște pensule, băiatul i-ar fi dat o palmă, moment în care, copila s-a dezechilibrat și a căzut pe scări. În urma loviturii de la cap, eleva a rămas inconștientă, începând să aibă convulsii.

La fața locului a fost chemat de urgență ajutor specializat, astfel că două echipaje medicale au sosit în timp rapid. În urma stării grave în care eleva se afla, medicii de pe Ambulanță au decis solicitarea unui elicopter SMURD care să o transporte la o clinică de specialitate.

Potrivit Serviciului de Ambulanță Județean, după ce a fost stabilizată, fetița a fost ridicată de pe terenul de sport al școlii, de către elicopterul SMURD, și transportată la Târgu Mureș.

„Echipajele medicale SAJ ajunse la locul solicitării, au găsit fetita de 12 ani inconștientă, cu un traumatism cranian grav și în episoade de convulsii repetate. Fetița a fost stabilizată și se așteaptă elicopterul SMURD, pentru a putea fi trimisă la o clinica de specialitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Bistrița-Năsăud, Ciprian Pacurar.

Cum explică directoarea școlii evenimentul

În urma accidentului, mai mulți martori și reprezentanți ai școlii au povestit ce s-a întâmplat. Potrivit directoarei instituției, victima avea sala de curs la parter, iar accidentul s-ar fi produs la un etaj superior. În ciuda faptului că elevii sunt supravegheați, Cătălina Mureșan a explicat că în acel moment nu s-a aflat niciun adult în preajma acestora.

„Eleva având sala de clasă la parter nu știu din ce motive a urcat la etajul unu și acolo s-a întâmplat ceva. Erau supravegheați, dar nu a reușit cadrul didactic să ajungă, a fost într-o fracțiune de secundă”, a dezvpluit aceasta.

Primarul localității a oferit și el o explicație pertinentă cu privire la conflictul care a izbucnit între cei doi. Aparent, totul a pornit de la o tachinare copilărească, însă deznodământul a avut consecințe grave.

„Fata i-a aruncat ceva acuarele în fața băiatului și băiatul i-a dat o palmă, s-a dezechilibrat și a dat cu capul”, a spus Traian Ogâgău.

În urma celor întâmplate, autoritățile au anunțat demararea unei anchete pentru a stabili cu exactitate cauzele accidentului.

“Polițiștii efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, urmând a stabili în cursul cercetării cauzele și modalitatea producerii evenimentului”, afirmat Paul Rodilă, IPJ Bistrița-Năsăud, potrivit stirileprotv.ro.

Vezi imagini de la fața locului: